МУКЕ ЖИТЕЉА ОВЧАНСКОГ СЕБЕША: И периферији треба превоз

Ј. ДИНЧИЋ

11. 02. 2019. у 23:59

МУКЕ ЖИТЕЉА ОВЧАНСКОГ СЕБЕША: И периферији треба превоз

Од града само 9 км, а воз иде на сваки сат Фото Н. Скендерија

Нема успостављања минибус-линије. За увођење возила ГСП потребно проширење коловоза

ДА ли ће кроз насеље Овчански Себеш у скорије време бити успостављена минибус-линија не зависи од Секретаријата за јавни градски превоз, али ни од ГО Палилула.

Неопходни грађевински радови, које је потребно урадити у Улици Гиге Антонијевића, како би се део насеља повезао са Зрењанинским путем, и коначно успоставила минибус линија, нису у надлежности општине.

- Нажалост, све неопходне интервенције које су потребне како би се овај проблем решио нису у надлежности Општине - кажу за "Новости" у ГО Палилула. - Све улице на том подручју не припадају под категорисане путеве који су у домену једне градске општине.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - До града само БГ возом


Међутим, ни надлежни из Града не одговарају на то зашто се не изда налог надлежном предузећу да се тај део пута среди.

Иако су мештани писали петиције и у више наврата блокирали пругу, засада ништа од тога није уродило плодом. Док се челници не усагласе, становницима Овчанског Себеша једина веза са градом и даље су само линије БГ воза, које у просеку саобраћају на сваких сат времена. Нови ред вожње успостављен је у јулу прошле године, када су због реконструкције пруге проређени поласци БГ воза на само три у току једног сата. Ново изненађење уследило је у октобру, када је уведен само један полазак на сат времена.

Из Секретаријата за јавни градски превоз за "Новости" су рекли да је за успостављање линије минибус превоза потребно обезбедити минималну ширину коловоза за двосмерно кретање возила. Оне деонице које није могуће из техничких разлога проширити, потребно је регулисати адекватном саобраћајном сигнализацијом. Али и направити тротоаре са најмање једне стране улице, како би пешаци могли безбедно да се крећу, као и окретницу у близини пруге.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПРОМЕНА РЕЖИМА БГ ВОЗА: Возом од Ресника до Овче


Међутим, док се поменути радови не спроведу у дело, мештанима овог дела Палилуле пешачење и по неколико километара до домова не гине.


ДО ГРАДА ПУТУЈУ ДУЖЕ ОД САТ

ИАКО их од центра престонице дели свега девет километара, како би дошли до града морају да путују некад и дуже од сат времена. Када им воз побегне, принуђени су да пешаче до центра Овче како би стигли до аутобуске линије 105.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације