ЗБОГ великог проблема са непостојањем јавних тоалета за таксисте, Општина Нови Београд расписала је јавну набавку за постављање тоалет кабина за грађане на седам такси стајалишта. Како се наводи у образложењу, будући да су те локације доста прометне, увидели су неопходност набавке мобилних тоалета. Засада није познато колико ће новца бити издвојено у ове сврхе.

Тако ће се мобилни тоалети наћи на такси стајалиштима у Булевару уметности код центра МЗ Академија, затим у Нехруовој код Дома здравља, као и у Народних хероја код ТЦ "Фонтана". Осим ових локација, у плану је постављање и у Гандијевој код ТЦ Пирамида, Омладинских бригада Блок 70а, Милентија Поповића код Сава центра и у Јурија Гагарина на углу са Др Ивана Рибара. Фирма која победи на тендеру, имаће обавезу да три пута у току недеље сервисира тоалете и одржава их уредним.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Такси превоз: Тарифа ће бити иста за све


У Удружењу таксиста Србије подржавају ову акцију и апелују и на друге општине да се прикључе, јер како кажу, стајалишта су њихова радна места и требало би да имају услове за рад.

- У Београду има око 130 такси стајалишта и на свега десетак постоје тоалет кабине - каже Александар Бјелић председник Удружења таксиста Србије. - Нови Београд је већ поставио на неколико локација, као и Звездара код Цветкове пијаце и у Миријеву. Међутим, то је недовољно с обзиром на то да ту проводимо радни дан, а јавни тоалети нису увек у функцији или нису отворени током целог дана.

КАЗНА ЗБОГ ВОЗИЛА БЕЗ НАДЗОРА

УКОЛИКО таксисти оставе своје возило на стајалишту како би потражили тоалет, могу да буду кажњени. Због остављања аутомобила без надзора, саобраћајни инспектор може да им им напише казну.