CarGo: Ко све стоји иза ноћних акција?

С. Б. МИЛОШЕВИЋ

четвртак, 24. 01. 2019. у 14:15

CarGo: Ко све стоји иза ноћних акција?

CarGo сматра да Удружење таксиста стоји иза последње акције одузимања њихових возила / Фото З. Јовановић

Траје сукоб фирме CarGo и актуелног председника Удружења таксиста. CarGo: Да ли је шеф такси мафије добио функцију? Бјелић: Политичка позадина, зову људе на улице. Удружење већ припремило кривичне пријаве

КОМПАНИЈА CarGo доставила је медијима допис којим оптужују Александра Бјелића, председника Савеза удружења таксиста Србије. Према њиховим наводима, он је координирао радом пет државних и градских органа у нелегалним ноћним акцијама против њихових возача.

Док позивају надлежне да "испитају ко је дао овлашћење шефу такси картела Александру Бјелићу да буде на челу саобраћајаца, комуналних полицајаца и инспектора у акцијама одузимања аутомобила", Бјелић одговара да напад има политичку позадину и да већ са адвокатима спрема кривичне пријаве.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
И такси удружења ће бити кажњена

- Ко је заправо Александар Бјелић, човек који се представља као председник Савеза удружења таксиста Србије, и да ли је шеф такси мафије добио и званичну јавну функцију? - питају се из компаније CarGo. - Истичемо да Бјелић има три пријаве, чије уручење избегава тако што је навео фиктивну адресу становања. Осим тога, није плаћао порезе и био је у блокади више од две године, чак 769 дана.Бјелић нема легитимитет, ни било какво законско право да руководи радом државних органа. Из тог разлога нећемо се договарати са такси картелом ван очију јавности, како нам је понуђено.

Наводе да су на страни грађана, од којих су, тврде, добили велику подршку и обећање да ће изаћи на улице. Међутим, засада ће, кажу, пробати да се боре кроз институције, јер још верују у правосуђе.

Позадина озбиљних оптужби је политичка, тврди Александар Бијелић, који је изненађен оваквим личним нападом.

- Чим позивају грађане да изађу на улицу, јасно је да су добили подршку оних који су против ове власти - истиче Бјелић. - Да ли ја имам неке пријаве и да ли сам платио порез, то ћемо лако доказати на суду. Све своје обавезе измирујем на време и нити руководим, нити имам уплива у руковођење радом државних органа. Од 1. фебруара, CarGo ће пословати нелегално, јер нису нашли начин да се прилагоде изменама Закона о превозу путника, и зато ово раде. А моју легитимност потврђују сви печати који се налазе у Савезу и потписи свих такси удружења из целе Србије.

Александар Бјелић


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Аутомобили потискују људе

У 2018. НАПИСАНО 957 КАЗНИ

КАО доказ да таксисти нису изузети из спровођења закона, Бјелић наводи да је у 2018. години саобраћајна инспекција написала 957 казни регуларним таксистима, да су кажњена 134 нелегална превозника, да је привремено одузето девет возила, као и да је 88 предмета Комунална полиција проследила Саобраћајној инспекцији. Каже и да је због дуговања за порезе, 200 таксиста остало без дозволе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

рашинац св

24.01.2019. 14:26

амери и таксисте узели под своје!нема краја растакању...

strazbur

24.01.2019. 14:30

Ovde primitivci sprovode teror i samovolju,mediji staju na strane pomenutog kartela pa kad izgube(imo) placamo svi mi,Balkanci.Ljudi ovo je kao da se bunite protiv mikrotalasnih,pametnih kuca i sl. stvari koje odavno postoje u Drzavama i služe ljudima.Ovde je prostom coveku sve sto ne razume,politika.Uzas.

Hiperrealista

24.01.2019. 19:02

@strazbur - Upravo je sud u strazburu doneo odluku da je Uber u Parizu nelegalan i da treba da isplate ošteti Pariškim taksistima!!! Problem nas na Balkanu je što su naši sudovi korumpirani pa dozvoljavaju da CarGo postoji umesto da je zabranjen kao u Francuskoj!!!

Leka

24.01.2019. 15:24

Bjelić je jedan običan neradnik koji bi da se ogrebe na foru...Neka objasni kako mu je sin izašao na taksi kada je uslov bio da je negde radio kao vozač pet godina,a on balavac!!

Rus

24.01.2019. 19:42

Bilo bi dobro da postoji lepo vaspitanje ono kućno,pa da se ne vređamo.Kaže kartel!Za uvredu časti se odgovara kao i za rad na crno.Uslove neka ispune,neka plaćaju porez i neka izvole na ulicu.Čemu povlastice za cargo.

Melmak

26.01.2019. 00:12

Sve I da je ovo tacno to nikako ne utice na cinjenicu da cargo posluje suprotno zakonu I da okuplja nelegalne taxi vozace.Bjelic odgovara za svoje,a cargo za svoje ne zakonite radnje.kao po obicaju od cargoa samo magla I dim da se sakrije sustina,laka I brza zarada