Обреновац: Уклоњени сви симболи секте

С. В.

уторак, 15. 01. 2019. у 12:21

Обреновац: Уклоњени сви симболи секте

Прање зидова у насељу Забрежје Фото Општина Обреновац

Комуналци очистили обележја "Кефо зотеа". Мушкарац који је шарао спрејом приведен правди

РАДНИЦИ Јавног комуналног предузећа у Обреновцу у понедељак су уклонили узнемиријуће симболе секте "Кефо зоте" у насељу Забрежје, које су непосредно пред Нову годину исцртали младић и девојка који су учествовали у бруталном ритуалу убијања пса, после чега су ухапшени.

По налогу председника Општине Обреновац Мирослава Чучковића, комуналци су уз помоћ специјалне машине уклонили трагове црвеног спреја из дворишта Техничке школе и са споменика код Геронтолошког центра, који су асоцирали на сатанизам.

- Доказ колико појединац може да нанесе штете свом граду је управо овај чин - рекао је Чучковић. - Једна особа, која је приведена правди, ишарала је комплетно двориште средње школе, Улицу краља Петра Првог и низ споменика по Обреновцу и ми смо кренули у акцију уклањања тих графита и ненормалних симбола. Нисмо раније могли покренути акцију због лоших временских услова.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УЖАС У ОБРЕНОВЦУ: Секта брутално убила пса, огласио се и Стефановић (ВИДЕО)

Према речима директорке Техничке школе Рајке Бабић, око Нове године особље ове образовне установе приметило је ижврљане површине, а да су тек после реакција на интернету схватили да је реч о сатанистичким симболима.

- Школа је добро обезбеђена, али овај проблем се догодио после наставе - рекла је директорка Бабић. - У 20.00 се закључавају капије и школа. Имамо високу ограду, али појединци и даље налазе начин да уђу у двориште. Можда не бисмо ни запазили те графите да нам путем друштвених мрежа није скренута пажња на то како они изгледају.

МЛАДИ ПОД НАДЗОРОМ

- НАШ Савет за бригу о младима и деци наставиће рад и помно ће пратити активности ученика - рекао је Чучковић. - Овај чин је направила пунолетна особа, али је важно да се младе генерације прате и буду под надзором стручњака, Центра за социјални рад, наставника, педагога и родитеља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације