Oсим на Aди, голф терени ускоро и у Пиносави

М. С.

недеља, 13. 01. 2019. у 20:15

Oсим на Aди, голф терени ускоро и у Пиносави

Илустрација / Depositphotos

План детаљне регулације за изградњу простора за спортске садржаје на Вождовцу

на Вождовцу. Дирекција за грађевинско земљиште расписла је јавну набавку за израду плана детаљне регулације за голф терене и остале спортске садржаје у јужном делу насеља подно Авале.

Овај пројекат Дирекција је као један о значајних представила још пре две године, а сада је почела реализација. Како се наводи у техничкој документацији, за ове потребе неопходно је урадити геодетско снимање и израду дигиталног топографског плана. Према ранијим најавама, ови спортски терени простирали би се на површини од око 55 хектара. У плану је израдња адекватне инфрастрктуре са пратећим објектима од око 15.000 квадрата.

Прочитајте још: Голфере с Аде селе у Борчу?

- Метропола као што је Београд заслужује да има више од једног голф терена - кажу у Голф клубу Београд. - Израдњом новог игралишта Београд ће привући већи број туриста који обилазе дестинације који имају гофл терене. На овај начин ћемо постати препознатљиви и атрактивни за остале инвестиције и улагања.

До сада су престонички голфери имали могућност да користе терене на Ади Цигалнији. Пре две године голфере је узнемирила вест да ће се трени са Аде селити у Борчу како је било предвиђено планом детаљне регулације за подручје Макиша и околине. Међутим, од тога се бар за сада одустало.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације