У НЕХИГИЈЕНСКОМ делу Улице Светог Николе 13, у близини Новог гробља, ниче вишеспратница без грађевинске дозволе! Осим што граде без потребних папира, неимари угрожавају и станаре неколико околних кућа, којима грађевински материјал свакодневно пада у двориште.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Опасна, ружна и бесправна здања стално ничу

Репортери "Новости" су недавно на градилишту затекли раднике, који су истоварали пун камион материјала за градњу, док су други били задужени за зидање.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - РУШЕЊЕ ДИВЉЕ ГРАДЊЕ: Багер може и пре суда

Како кажу становници овог краја, објекат је почео да ниче пре два месеца.

- Грађевинске машине и бука радника буде нас ујутру у пола седам. Радови се изводе без престанка дуже од два месеца - каже један од житеља ове улице. - Пријаве против бахатог инвеститора подносили су станари који живе у близини и по неколико пута, али радови и даље трају. Не знамо коме још да се обратимо.

Табле са информацијама о извођачу радова, спратности објекта и роковима за завршетак нема, а радницима недостаје чак и минимална заштита од могућих повреда на градилишту.

Житељи овог дела Звездаре истичу још један проблем који их прати од када је нелегални објекат надвисио њихове куће.

- Сваког дана чистимо двориште од разног грађевинског материјала који пада са горњих спратова, због немара запослених на овом градилишту. Увек кад излазимо напоље морамо гледати да ли може безбедно да се прође - огорчено наставља један од становника Улице Светог Николе.

На месту на ком се сада зида "дивљи" објекат, пре се налазио сервис за прање тепиха, затим сервис за прање кола, док је пре изливања темеља за ову вишеспратницу на том плацу могао да се обави технички преглед аутомобила, сазнали смо на терену. Убрзо је и то срушено, како би почела изградња зграде без грађевинске дозволе, која је брзо стигла до пете етаже.

Како су нам испричали станари зграде прекопута, чак је и власник оближње кафане поднео четири пријаве против инвеститора, али ни оне нису уродиле плодом.

Иако су питања о изградњи ове вишеспратнице послата, од Градске општине Звездара и Града "Новости" нису добиле одговоре.

БАХАЋЕЊЕ ШИРОМ ЗВЕЗДАРЕ

УЛИЦА Светог Николе на Звездари, као и неке улице у близини, очигледно су рај за бахате инвеститоре. Тако се у Улици Светог Николе 30 зидао бесправни објекат који је сада затворен, док се у Улици Станка Враза 7 радови на нелегалном објекту и даље неометано изводе. О поменутим случајевима "Новости" су недавно писале.