Програм за дочек: У 2019. уз музичке и филмске хитове

М. СТАНОЈКОВИЋ

петак, 30. 11. 2018. у 23:59

Програм за дочек: У 2019. уз музичке и филмске хитове
Комплетиран програм за дочек Нове године на отвореном простору. Наступају Саша Ковачевић, Бајага, Харис Џиновић, трубачи Дејана Петровића... Пројекције филмова "Краљ Петар Први" и "Јужни ветар" на Славији

БЕОГРАЂАНИ, као и гости престонице, који се одлуче да у новогодишњој ноћи буду на градским трговима, у 2019. годину закорачиће уз велике музичке звезде али и филмске пројекције на отвореном, како незванично сазнају "Новости".

У најлућој ноћи домаће и стране посетиоце испред Народне скупштине забављаће Саша Ковачевић, Багаја и "Инструктори", и Харис Џиновић, а после поноћи се очекује наступ Дејана Петровића и "Биг бенда". Осим тога, први пут ће ове године у време новогодишњих празника бити постављен биоскоп на отвореном на Славији, где ће 31. децембра бити приказани филмови "Јужни ветар" и "Боемска рапсодија".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Скупљи закуп локала у 2019.

Када је реч о музичком делу програма, 30. децембра, на платоу испред Народне скупштине ће наступити група "Сарс", као и "Рудиментал". Првог јануара поподневни сати резервисани су за Александра Седлара и Београдску симфонијету, а наступиће и солисти београдске опере, као и хор "Чаролија". У вечерњим сатима првог дана нове године посетиоци ће ђускати уз Расту, а након тога уз "Грамофонџије".

За оне којима по укусу није музички програм испред Скупштине, моћи ће да уживају у филмским пројекцијама током три дана на платоу на Славији. Филм "Краљ Петар Први" са енглеским титловима моћи ће да погледају 30. децембра, као и 3Д верзију "Предатора". Два сата пре доласка нове, 2019. године, на биоскопском платну на отвореном биће приказан филм "Јужни ветар", а један сат после поноћи "Боемска рапсодија". Око 3.00 иза поноћи приказиваће се Еverybody knows, филм који је отворио Кански фестивал. Љубитељи култних домаћих филмова 1. јануара моћи ће да уживају у ремастерованој верзији "Ко то тамо пева". Такође, очекује се и приказивање најновијег дела "Трансформерса" - Bumblebee.

Фото П. Милошевић

Љубитељи клизања и ове године моћи ће да се препусте зимским чаролијама на Тргу Николе Пашића од 15. децембра, где ће бити постављено и санкалиште за најмлађе, као и гејминг зона. На дан отварања са клизачима ће се дружити популарни јутјубер "Бака Прасе". Планиран је и концерт групе "Неверне бебе". Клизалиште ће бити отворено сваког дана од 10.00 до 22.00, осим 25. децембра, 1. 7. 8. и 14. јануара. Бесплатна школа клизања је заказана за 16. децембар у 10.00. Улаз ће бити бесплатан, а изнајмљивање сличуга ће се наплаћивати највероватније око 100 динара.

Фото Н. Скендерија


САВА ЦЕНТАР

ОТМЕНА прослава Нове године биће уприличена у Сава центру, у Великој сали ће гости моћи да уживају у класичној музици, као и у блузу у холу.

Главна звезда вечери, наводно, би требало да буде европска оперска звезда, сопран Елена Мосук.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Забава под куполама Сајма

Фото В. данилов

"ТРГ БАЈКИ" НА ПЛАТОУ КОД "ВУКА"

ПЛАТО испред УК "Вук Караџић" и Општине Звездара од сутра у 17.00 претвориће се у "Трг бајки", и биће отворен наредних месец дана. Малишани и њихови родитељи моћи ће да уживају у многобројним празничним програмима уз певаче, аниматоре, глумце, жонглере. За дан отварања предвиђен је концерт The Leftlovers, као и бајка "Девојка бржа од коња". Радионице "Бисери нас уче" одржаће се 2. децембра у подне, а од 13.00 "Читање бајки и песама", док је од 16.00 на репертоару луткарска представа.

Фото А. Станковић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Mister Berns

02.12.2018. 11:05

Ko normalan će na hladnoći, još u novogodišnjoj noći, da gleda filmove na otvorenom? Drugovi su nenadmašni.