НА територији општине Гроцка ће до краја године бити постављено десет нових аутобуских стајалишта са ЛЕД екранима. Модерне надстрешнице биће израђене од хромираног челика, и налазиће се на фреквентним стајалиштима у насељима у Гроцкој. Новина је и да ће дисплеји бити повезани са сајтом Општине, тако да ће путници док чекају превоз моћи да се информишу о дешавањима у Грочанској чаршији.

Према тренутним плановима, становници насеља Гроцка добиће три модерне надстрешнице, у Винчи ће бити две и у Калуђерици три. У Умчарима и Лештанима ће бити постављена по једна надстрешница.

- Новина коју уводимо је свакако материјал од којег се израђују стајалишта, који не рђа и који неће пропасти после неколико година - објашњавају надлежни из ГО Гроцка.

- Такође, стајалишта која се буду израђивала наредне године правиће се од пластифицираног метала, као и она која ће се репарирати, а на сваком ће се налазити адекватне информације неопходне свим становницима Гроцке.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Перон наплаћују колико им воља

Такође, надлежни из Општине истичу и да ће у току наредне године бити замењена сва стајалишта на територији ове локалне самоуправе. У плану је да на најбитнијим преседачким тачкама, где се укршта и по неколико линија јавног градског превоза, буду постављене надстрешнице дужине од око четири метра.

За овај велики пројекат, део финансијских средстава обезбеђен је из буџета ГО Гроцка, док је одређен део прикупљен од донатора и привредника.