ПОВОДОМ обележавања Дана примирја у Првом светском рату, велики трговински ланци и тржни центри радиће углавном по уобичајеном радном времену. Скраћено радно време у понедељак биће на свим градским пијацама, док ће пошта у Таковској улици дежурати нон-стоп.

Прочитајте још: ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ: Патријарх дао благослов да се огласе звона

Паркирање у зонираним деловима града ће, осим у недељу ,бити бесплатно и у понедељак. Док ће се првог дана у седмици дуже чекати само на јавни градски превоз који ће саобраћати по недељном реду вожње.

ПОШТА

У НЕДЕЉУ и понедељак нон-стоп ће радити Главна пошта у Таковској улици, док ће филијале у ТЦ "Стадион", "Биг фешн", "Имо аутлету" бити отворене до 19 часова. Скраћено радно време, током празника, до 15 часова имаће експозитуре поште Савска 2, Шумадијски трг, Пилота Михајла Петровића и Главна у Земуну.

ПРОДАВНИЦЕ И ТРЖНИ ЦЕНТРИ

"МАКСИ", "Шоп енд го", "Темпо", "Рода" и "Идеа" у недељу и понедељак радиће по уобичајеном радном времену. Врата за све посетиоце неће затварати ни велики тржни центри у престоници.

ПРЕВОЗ И ПАРКИНГ

ГРАДСКИ и међуградски превоз ће у понедељак саобраћати по недељном реду вожње. Такође, првог дана у седмици ни "Паркинг сервис" неће наплаћивати паркирање у зонираним деловима престонице, а јавне гараже функционисаће уобичајено, као и служба за пренос возила.

ГРАДСКЕ ПИЈАЦЕ

ЗЕЛЕНИШ на тезгама Београђанима ће у недељу бити на располагању од 6 до 19 часова, док ће у понедељак воће и поврће моћи да се пазари само до 13 часова, до када ће капије пијаца бити отворене. Отворени тржни центар "Бувљак" у недељу ће радити до 16 часова, а у понедељак ће бити затворен. Исто радно време имаће и пијаца за промет старих ствари и робе са грешком на Миљаковцу.

ДЕЖУРНЕ АПОТЕКЕ

УКУПНО пет апотека "Београд" ће, као и ранијих година, примати купце 24 сата. Оне у центру престонице, у Немањиној 2 и Краља Милана 9, у Земуну у Главној улици 34, у Булевару маршала Толбухина број 30 у Новом Београду и у Лазаревцу у Др Ђорђа Ковачевића 27. Скраћено радно време од 8 до 18 часова имаће апотеке "Палилула" у Кнез Даниловој, "Браће Ковач" у Криволачкој, "Мирослава Трајковића" у Пожешкој и "Ђуро Ђаковић" у Мајке Кујунџића на Звездари.