После 15 дана борбе за живот 16. месечна беба Данијела Ристић, која је упала у канту са кречом, преминула је у Институту за мајку и дете "Др Вукан Чупић".

Беживотно тело бебе упућено је на обдукцију а пороцида трагично страдале данијеле није била у стању да било шта коментарише.

Подсетимо у стану у Улици Милеве Марић Ајнштајн 2, у Новом Београду мала Данијела упала је у канту са бојом и умало се угушила. Инцидент се догодио док је њена мајка Сманта Ристић простирала веш, а Данијелини нешто старији брат и сестра гледали тв.

Дете је искористило тренутак непажње отпузало у кухињу, отворило канту и упалу у њу.

Када је мајка Саманта приметила да је нема, кренула је да је тражи и затекла је ужасан призор. Одмах ју је опрала од креча, дала вештачко дисање одвела у болницу где су се лекари борили за њен живот.

- Велика нас је мука и туга снашла, изгубили смо нашег анђела, нашу Данијелицу. Мајка је у шоку и као и сви остали чланови породице нису у стању да говоре. Знали смо да ће битка бити тешка да Данијела има проблем са плућима, дисањем и бубрезима, али на крају на жалост отказао је и мозак каже један од бројних рођака који су од прексиноћ када се чуло за трагедију непрестано у стану Данијелине породице.