ЗГРАДА, вероватно најбизарнијег изгледа у престоници, гради се без грађевинске дозволе у Улици Светозара Зорића, у насељу Медаковић на општини Звездара. Објекат, који засада има седам спратова, ширине је свега неколико метара. А, постављен је тик уз другу зграду. Према незваничним сазнањима, у четвртак је грађевинска испекција, заједно са комуналном полицијом, изашла на терен и затворила поменуто градилиште. Међутим, из Секретаријата за информисање града "Новости" нису добиле потврду информације о овом случају.

На поменутом градилишту нема табле са неопходним информацијама о градњи, роковима и осталим законски обавезним елементима, али екипа "Новости" видела је да радници неометано зидају.

Прочитајте још - УПРКОС НАЛОГУ ЗА РУШЕЊЕ: Станари се усељавају у зграду без папира

Плац на којем се гради узан је и неприступачан. Изглед грађевине подсећа на пљоснату таблу или "плазма" телевизор. Осим што објекат изгледа нестварно, и локација је невероватна. Пут се завршава где и градилиште, а комшије из суседне зграде кажу да је додатни проблем клизиште које се недавно појавило у овој улици.

Како је објекат укопан спрат испод нивоа, Улица Светозара Зорића је полако почела да тоне. Асфалт је пукао на средини и створено је неколико већих кратера. Према речима станара, проблеми су почели када су радници почели да укопавају темељ за "плазму".

Фото П. Милошевић

- Улица сваким даном све више улеже у земљу, плашимо се само да једног дана и наша зграда не склизне - објашњавају, за "Новости", огорчене комшије.

Из Општине Звездара, на чијој се територији гради вишеспратница, кажу да да ће више информација о овом случају имати током данашњег дана.