ЈКП "Градска чистоћа" на Надзорном одбору почетком октобра донело је одлуку о повећању цене услуге изношења комуналног отпада за домаћинства. Захтев је упућен градоначелнику, међутим, како "Новости" сазнају, он није усвојен. Тако ће суграђани бар још неко време плаћати по старом. Да ли ће исто важити за предузећа, још није јасно.

"Чистоћа" је поднела захтев за сагласност на одлуку о поскупљењу преко Секретаријата за привреду. У образложењу је наведена чињеница да је цена последњи пут усклађивана у јулу 2015. године.

- Градоначелнику Зорану Радојичићу поднели смо захтев за повећање цене услуге изношења комуналног отпада за домаћинства у висини од пет одсто - потврђено нам је из ЈКП "Градска чистоћа". - Али, он није усвојен и цена остаје непромењена.

Прочитајте још - За промоцију „Чистоћа” купује спинере и УСБ

Међутим, из кабинета градоначелника тврде да се захтев за поскупљење односио само на привредне субјекте. Као и да "стручне службе испитују оправданост овог захтева на основу чега ће донети одлуку".

Ово предузеће истовремено је упутило и молбу за повећање цене услуге чишћења и прања јавних површина.

И из "Инфостана", на чијој ће уплатници Београђани најбоље уочити поскупљење, казали су нам да им никаква одлука о примени новог ценовника није достављена.