НАКОН упада петнаестак мушкараца у београдски клуб "Комитет" у Бетон хали, Прво основно јавно тужилаштво дало је налог полицији да се прикупе сви потребни докази, а пре свега да се идентификују нападачи, како би против њих могао да се води поступак. Како "Новости" сазнају, на терет ће им се ставити кривично дело учествовање у групи која врши насиље. Према закону, за ово дело запрећена је казна до три године затвора. Незванично, сумња се да је мотив напада одбијање да се плати рекет.

Све се догодило минулог викенда, у ноћи између суботе и недеље. У клуб, који је отворен тек вече пре инцидента, у једном моменту, према причи очевидаца, упали су маскирани хулигани, са палицама и шипкама. Они су претходно пребили раднике обезбеђења, а затим су кренули да ломе инвентар, успут ударајући и госте локала, који нису успели на време да им се склоне са пута. Том приликом, наводно, неколико њих задобило је повреде.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бојан Маровић: Требало је да у поноћ изађем на сцену, а онда је одједном настао хаос, људи су се бацали на под, крили под столовима!

Полиција би по налогу Тужилаштва требало да саслуша очевице. Пре свих, запослене на улазу у локал, али и да прегледају све расположиве снимке са камера локала, као и оне видео-записе који су се појавили на друштвеним мрежама. Све то би могло да помогне у идентификацији нападача. Према непотврђеним сазнањима, до упада је дошло након што је менаџменту клуба два пута тражено да плате рекет, што је он одбио. Истрагом ће се утврдити да ли је то тачно и ако јесте, ко им је то тражио.

"НИЗ ДЕЗИНФОРМАЦИЈА"

ПОВОДОМ немилог догађаја, огласио се и менаџмент "Комитета" у чијем саопштењу се наводи да се у јавности појавио низ дезинформација.

- Непријатне сцене се јесу догодиле у суботу у поноћ и овом приликом се извињавамо гостима који су били приморани да гледају све то и да на неки начин буду присутни као очевици, а не као жртве насиља, како су неки медији пренели - наводи се у саопштењу. - Клуб није разорен, већ је после мањих интервенција доведен у првобитно стање. "Комитет" нема апсолутно никакве везе са поменутим сукобом.