Имлек наставља са стабилним откупом млека и снабдевањем тржишта

Новости Онлине

28. 09. 2018. у 18:00

Имлек наставља са стабилним откупом млека и снабдевањем тржишта
Након пожара, привремено затворена фабрика у Падинској Скели

Компанија Имлек претрпела је велику штету услед пожара који је захватио највећи производни погон те компаније у Падинској Скели. Захваљујући брзој реакцији и уз поштовање свих процедура за ванредне ситуације, нико није повређен. Нажалост, ватра је у великом обиму захватила виталне делове постројења због чега ће оно до даљњег бити ван функције.

Прочитајте још - Пожар у Имлеку угашен, ваздух чист

У циљу очувања сировинске базе Имлека и спречавања последица прекида у откупу млека на територији Републике Србије, компанија Имлек наставиће да откупљује све количине млека од својих добављача. Такође, са циљем да се настави са редовним снабдевањем тржишта млеком и млечним производима, преузете количине млека преусмерене су на даљу прераду у остале погоне компаније у земљи, региону и локације изван система Имлека. Све млекаре у које се дистрибуира сирово млеко поседују највише стандарде производње, тако да ће до потрошача и даље долазити само производи врхунског квалитета.

Прочитајте још - СТРАВИЧАН ПОЖАР У ИМЛЕКУ: 64 ватрогасаца са 23 возила гасе пожар, евакуисани сви запослени (ФОТО)

Преусмерењем производње Имлек је успео да одржи стабилан откуп млека, али услед различитости производних машина, у неком периоду поједини Имлекови производ биће у другачијој амбалажи од уобичајене. Такође, може доћи до краткотрајних прекида у снабдевању тржишта појединим производима, али ће сигурно производити млеко, јогурт и сиреви. Компанија ће у најкраћем могућем року пронаћи начин да стабилизује снабдевање тржишта, саопштено је из Имлека.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације