Електране му прекопале део дворишта, хаос на имању због сваке хаварије!

Г. НОВАКОВИЋ

понедељак, 24. 09. 2018. у 22:15

Електране му прекопале део дворишта, хаос на имању због сваке хаварије!

Сава Ракић у свом дворишту Фото П. Милошевић

Сави Ракићу две недеље онемогућено да користи сопствено имање због измештања топловода у Војводе Степе. Ишао у предузеће да се распита о крају посла, службеници га наводно напали

СКОРО две недеље суграђанин Сава Ракић (70) муку мучи са неажурним радницима ЈКП "Београдске електране". Изградња новог топловода у Улици војводе Степе, који пролази и кроз двориште овог пензионера на броју 436, унела је хаос у његов животни простор. Ископане цеви вире испред његовог дома, песак му онемогућава коришћење окућнице, а крај посла није на видику.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - РОЂЕНИ БРАТ СВЕДОК ТРАГЕДИЈЕ: Зид се обрушио на радника, тело извучено после четири сата (ФОТО+ВИДЕО)

Према речима нашег саговорника, запослени у надлежном предузећу на терен су изашли у мају, да би изградили нови топловод који иде коловозном траком најдуже вождовачке улице. Такође, требало је да се топловод измести из приватних поседа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Зид пао, кривца крију, а држава плаћа 7 милиона

- Потребно је да се уради прикључак са новог топловода на моју подстаницу, јер се грејем преко система "Београдских електрана" - каже Сава за "Новости". - Радови на изградњи прикључка нису завршени под разноразним изговорима. Двориште не могу да користим, јер је раскопано, пуно песка и ископане земље.

Како каже Сава, радници су пре десетак дана увидели да су направили некакву грешку, те су инсистирали да у његовом дворишту направе шахт. Будући да то није по пројекту, напомиње овај пензионер, он им то није допустио.

- Шеф службе тада ми је казао да сада неће ни завршити посао у мом дворишту, у инат. То је била кап која је прелила чашу, јер и док су радови трајали, то се одуговлачило. Радника час има, па их данима нема, а надзора над извођачем радова скоро да није ни било - гневан је Сава.

Из "Београдских електрана" рекли су нам да је због дотрајалости топловодне мреже било више интервенција на санацији кварова поменутог топловода.

- Из наведених разлога, приступили смо изградњи топловодне мреже на новом коридору, дуж јавних површина са реконструкцијом топловодних прикључака за поједине објекте - рекли су нам из предузећа. - Радови су веома обимни, сложени и захтевни, зато што се истовремено обавља "превезивање" топловодних прикључака и снабдевање потрошача потрошном топлом водом 24 часа дневно. Због тога се мора радити пажљиво и плански, а у складу са Одлуком о снабдевању топлотном енергијом у граду Београду. Сви радови су у току и биће окончани до почетка предстојеће грејне сезоне.

Због одуговлачења да посао приведу крају, Сава је ишао и до "Београдских електрана" да се лично распита који су разлози за овакав немар. Како нам је рекао, тамо је дочекан на нож. Добијао је обећања да ће све бити у реду, али се суочио и са непријатношћу, када му се један службеник унео у лице и вређао га. Поводом ове информације, из предузећа су нам казали да ће врло брзо бити утврђене релевантне чињенице, на основу којих ће бити предузете адекватне мере.

ПРОБЛЕМ ТРАЈЕ ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ

ПРЕ више од 30 година, "Београдске електране" инсталирале су топловод који иде кроз двориште Ракића и његових комшија. Како каже наш саговорник, хаварије су се дешавале много пута, вода се изливала у његов подрум и у неколико наврата причињена му је значајна материјална штета.

- Сваки пут кад су радили санацију, двориште ми је остајало у хаосу, иако сам имао писмена обећања да ће се све довести у пређашње стање - тврди Сава Ракић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

DzSvetac

25.09.2018. 09:04

Ček ...ček , a odakle njegova kuća kako vidim bez fasade (relativno skoro zidana ), iznad toplovoda ? Koji urbanista je to dozvolio , i da li je dozvoljeno !!! Jel to posle Kaluđerice, drugo najveće divlje naselje ???

Dejan

25.09.2018. 15:58

Te javne sluzbe su strasno bahate. Sto se instalacija tice, mozete da se vratite sa puta i u svom dvoristu zateknete tek postavljene bandere pošte i eps-a bez da su išta pitali itd. Unakaze ti kuću i dvorište a suđenje traje ko haški procesi. U međuvremenu još moraš da paziš da tvoje granje ne ošteti njihove kablove ili plaćaš kaznu. Banditizam

Gigx

25.09.2018. 17:16

Radnici nisu krivi vec nadlezni.Mada mozda si i ti neki namcor pa ti teraju inat.Mi to ne znamo ali u bitci izmedju jednog coveka i sistema mi cemo uvek podrzati coveka.