Причала мобилним од Вука до Скадарлије

С. Б. М.

петак, 17. 08. 2018. у 11:05

Причала мобилним од Вука до Скадарлије

Вози трамвај и телефонира

Возач трамваја на линији 5 прекршио законске прописе. ГСП: Употреба телефона забрањена, казна за колегиницу

ИАКО жене важе за савесне возаче који се држе прописаних правила, понашање запослене у ГСП за командама трамваја на линији 5, јуче је шокирало суграђане који су се нашли у том возилу.

На друштвеним мрежама освануо је снимак жене возача шинског возила која разговара мобилним телефоном, и то од Вуковог споменика до Бајлонијеве пијаце. Све време док је управљала трамвајем, причала је телефоном, држећи апарат у десној руци, а у једном тренутку је чак путника који је стајао до кабине замолила да буде тиши, како би чула саговорника с друге стане телефонске линије!

Један од путника скренуо јој је пажњу, замолио је да поштује прописе и животе свих путника у трамвају, и да не разговара телефоном у току вожње.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Возачи преморени, путници угрожени

- Више волим свој живот него ваш - кратко је одговорила запослена у ГСП.

ИЗ ГСП наводе да је употреба мобилног телефона и телефонирање у току вожње строго забрањено.

- Унутрашња контрола ће спровести истрагу како би утврдила који возач је начинио прекршај - наводе у овом саобраћајном предузећу. - Затим ћемо спровести дисциплински поступак, а у зависности од тога колико прекршаја има, може да уследе опомена, дестимулација, односно смањење плате и напослетку отказ.

Фото М. Лабудовић

ЧЕСТЕ ПРИЈАВЕ

Из ГСП подсећају да се највећи број пријава суграђана односи на возаче који телефонирају током вожње. Унутрашња контрола у Градском саобраћајном редовно контролише рад свих запослених када су у питању саобраћајни прописи.

Коментари (10)

Mišo

17.08.2018. 11:20

To što voze tramvaje i razgovaraju i nije toliko opasno koliko vozači u "20" em je uska ulica takoreći za jednosmerni saobraćaj ,nema trotoara za pešake a šleperi voze građevinski materijal a da bar ne polaze sa početne stanice po nekom svom redu vožnje ali smo se mi putnici na to već priučili .

emilija

17.08.2018. 12:12

Nije to nista. Jedan je, iz Gaga tursa, pricao od Zlatibora do Uzica. Srecom da je vozio sporije, zbog kolone. Malo kasnije ga je opet neko pozvao, ali su putnici reagovali

Srdjan Nedic

17.08.2018. 12:23

Нема ништа горег него кад се још прави важна говорећи да више поштује свој живот. Мрзим то наше паметовање и понижавање других.

Jazz Ba

17.08.2018. 12:27

Треба прескочити све опомене, дестимулације...Једина казна је отказ и то по кратком поступку.

samo se stavi

17.08.2018. 13:49

blutut košta oko 500 dinara i samo se stavi u uvo. ako ona nema pare ja ću da joj kupim i odnesem.

ZZZ

17.08.2018. 19:27

Neka ta vaša kontrola proprati vozače 49- ke. pa oni kao da rade na informaciji BAS.