Мајстори прво на Букуљи

Б. БОРИСАВЉЕВИЋ

08. 08. 2018. у 15:27

Мајстори прво на Букуљи
Ускоро треба да почне сређивање угоститељских објеката у оквиру центра дечјих летовалишта у власништву града. За обнављање два павиљона код Аранђеловца издвојено 30 милиона динара

ДO краја године почеће радови на адаптацији, реконструкцији и санацији два павиљона на Букуљи, који се налазе у оквиру Центра дечјих летовалишта и одмаралишта, сазнајемо у Секретаријату за образовање и дечју заштиту. У сређивање одмаралишта за децу, Град Београд ће уложити око 30 милиона динара.

Према речима Славка Гака, секретара за образовање и дечју заштиту, Центар је у 2018. годину ушао са измиреним дуговањима од 68,5 милиона динара, исплаћеним заосталим зарадама запосленима и 10.000 малишана више у својим одмаралиштима. У наредном периоду фокус ће бити на адаптацији објеката и модернизацији опреме, чиме ће се наставити тренд развоја.

- Само за три године број корисника пансиона порастао је за 45 одсто и бићу задовољан само ако одржимо овај темпо раста - каже Гак. - Прошле године у пет објеката ЦДЛ-а боравило је 27.603 деце, што је око 10.000 више у односу на 2014. годину, а попуњеност капацитета је повећана са 51 на 67 одсто. Ове године очекујемо 32.524 госта и попуњеност капацитета од 78 процената, као и раст броја пансиона од 18 одсто.

Гак истиче да је за реновирање и сређивање свих објеката у оквиру ЦДЛ потребно око 320 милиона динара. Из својих средстава Центар ће инвестирати 30 милиона динара, док ће Град направити динамику исплате у складу са могућностима.

- Приходи ЦДЛ су крајем 2014. године износили 286 милиона динара, а прошле године 460,9 милиона, што је раст од 61 одсто - истиче Гак. - У 2018. очекује се зарада од око 660 милиона динара. Рационализација пословања Центра дечјих летовалишта укључивала је бољу организацију, промоцију и смањење броја запослених, па је, тако, 2006. године било 210 запослених, а данас их је 150.


МИЛИОН И ПО ПОСЕТА

Од оснивања до данас, објекте Центра дечјих летовалишта Београда посетило је више од 1,5 милиона деце. Центар има капацитет од 1.175 лежајева у пет објеката - Митровац на Тари, Станишинци на Гочу, Букуља у Аранђеловцу, Рудник на Руднику и "Стеван Филиповић" на Дивчибарама.


СПЕЦИЈАЛИЗОВАНА УСТАНОВА

Центар дечјих летовалишта и опоравилишта је специјализована, наменска дечја установа, основана 1956. године. Објекти су наменски грађени за боравак деце узраста до 15 година. Власник је Град Београд, а право коришћења објеката има Центар дечјих летовалишта.

О квалитету услуга које пружа Центар сведочи и чињеница да су објекте Центра за развијање нових вештина, едукацију и социјализацију изабрали, осим предшколских установа и основних школа, и многобројни спортски клубови, уметничка и научна удружења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације