НЕСРЕЋА НА БЕОГРАДСКОЈ ТВРЂАВИ: Дете повређено испред Војног музеја

Танјуг/Новости онлине

31. 07. 2018. у 23:38

НЕСРЕЋА НА БЕОГРАДСКОЈ ТВРЂАВИ: Дете повређено испред Војног музеја

Фото Н. Фифић

Једно дете повредило је доњу вилицу у уторак увече испред Војног музеја на Калемегдану, а како је у Хитној помоћи речено за Танјуг, на њега је наводно пао топ. Министарство одбране, међутим, демантовало је ту информацију

Једно дете повредило је доњу вилицу испред Војног музеја, а како је у Хитној помоћи речено за Танјуг, на њега је наводно пао топ испред Војног музеја. Из те службе додали су да је дете прво превезено на одељење за неурологију, а потом пребачено на одељење максилофацијалне хирургије Ургентног центра.

Министарство одбране се, међутим, огласило се саопштењем поводом инцидента и демантовало информацију да је на дечака пао топ.

"У уторак око 20 часова радник службе обезбеђења 'Београдске тврђаве' телефоном је обавестио чувара Војног музеја да је дошло до повређивања детета, које је са родитељима обилазило поставку у екстеријеру Војног музеја. Након позива, дежурни Војног музеја помогао је детету и позвао Хитну помоћ која је убрзо стигла", наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Прочитајте још - Умало кобан пад са зидина

„Пошто је Хитна помоћ у пратњи родитеља одвезла дете у Ургентни центар, дежурни Војног музеја, чувар и радник обезбеђења 'Београдске тврђаве' обишли су све изложбене топове на бедему 'Београдске тврђаве' и утврдили су да су сви на свом месту и да нема ни једног помереног топа“, пише у објави за медије.

Министарство одбране апеловало је на грађане да се придржавају упозорења о кретању у екстеријеру Војног музеја, ради личне безбедности, а посебно безбедности своје деце.

„Указујемо на чињеницу да је и на почетку и на крају ходне стазе 'Београдске тврђаве', испред изложених експоната јасно истакнуто упозорење на српском и на енглеском језику да је пењање нa експонатe забрањено, што, нажалост, поједини посетиоци тврђаве не поштују“, додаје се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Bata

01.08.2018. 00:57

lepo pise da je zabranjeno penjati se po eksponatima ..ne znam ..neka jasu i dalje..mada ni roditelji nisu bolji

Милан

01.08.2018. 06:56

Tоп је сигурно пао сам. Где су родитељи? Нису деца за сваког. Очекујем суђење топу.

Nuclear Vlasta

01.08.2018. 08:35

Свуда у свету експонати у музејима служе за разгледање, само код служе као пењалице и тобогани по парковима.

na njega je navodno pao top

02.08.2018. 09:37

Koliko treba da budeš bolestan u mozak da to i dalje forsiraš kroz članak? Znaš li ti šta je top i koliko je težak? Prvo treba velika sila da obori taj top. Pa onda ako je pao top na dete znaš li ti šta bi ostalo od deteta? Kupili bi ga špaklom sa asfalta. Pre će biti da je dete palo s topa gde ga je tatko namestio kako bi ga uslikao za Instagram, fejsbuk, šta li već.