Једно дете повредило је доњу вилицу испред Војног музеја, а како је у Хитној помоћи речено за Танјуг, на њега је наводно пао топ испред Војног музеја. Из те службе додали су да је дете прво превезено на одељење за неурологију, а потом пребачено на одељење максилофацијалне хирургије Ургентног центра.

Министарство одбране се, међутим, огласило се саопштењем поводом инцидента и демантовало информацију да је на дечака пао топ.

"У уторак око 20 часова радник службе обезбеђења 'Београдске тврђаве' телефоном је обавестио чувара Војног музеја да је дошло до повређивања детета, које је са родитељима обилазило поставку у екстеријеру Војног музеја. Након позива, дежурни Војног музеја помогао је детету и позвао Хитну помоћ која је убрзо стигла", наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Прочитајте још - Умало кобан пад са зидина

„Пошто је Хитна помоћ у пратњи родитеља одвезла дете у Ургентни центар, дежурни Војног музеја, чувар и радник обезбеђења 'Београдске тврђаве' обишли су све изложбене топове на бедему 'Београдске тврђаве' и утврдили су да су сви на свом месту и да нема ни једног помереног топа“, пише у објави за медије.

Министарство одбране апеловало је на грађане да се придржавају упозорења о кретању у екстеријеру Војног музеја, ради личне безбедности, а посебно безбедности своје деце.

„Указујемо на чињеницу да је и на почетку и на крају ходне стазе 'Београдске тврђаве', испред изложених експоната јасно истакнуто упозорење на српском и на енглеском језику да је пењање нa експонатe забрањено, што, нажалост, поједини посетиоци тврђаве не поштују“, додаје се у саопштењу.