Скаути дошли да упознају Србију

С. Видачковић

недеља, 29. 07. 2018. у 19:42

Скаути дошли да упознају Србију

Фото П. Митић

Десета смотра Савеза извиђача Србије отворена на Калемегдану. До 5. августа на Ади Циганлији боравиће 800 учесника

ЈУБИЛАРНА, 10. смотра Савеза извиђача Србије одржава се до недеље, 5. августа, на Ади Циганлији. Деца и млади из Србије, као и из више од 10 светских држава, имаће прилику да обиђу неколико значајних научних и историјских институција и на тај начин ближе се упознају са историјом, културом и традицијом и науком Србије.

Десету смотру Савеза извиђача Србије, у којој ће учествовати више од 800 извиђача из земље и света, отворио је јуче на Калемегдану заменик градоначелника Београда Горан Весић.

- Припадате великој организацији чији задатак није само да људи упознају природу, већ да се уче правим вредностима и постану добри чланови друштва. И треба да будете поносни на то јер, без обзира на своје националне организације, припадате једном светском покрету. Ми смо познати као добри домаћини и сигуран сам да ће наши представници, српски извиђачи, бити одлични домаћини - поручио је Весић извиђачима.

Отварању смотре присуствовала је и заменица председника Скупштине града Београда Андреа Радуловић, као и београдски надбискуп Станислав Хочевар. Он је рекао да ће учесници смотре имати прилику да упознају Београд и виде да је он космополитски град, отворен за нове људе и нова сазнања.

Горан Весић отворио јубиларну смотру


ДРЖАВЕ

У СМОТРИ учествују извиђачи из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Омана, Велике Британије, Швајцарске, Шведске, Француске, Словеније, Израела, као и из многих градова широм Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације