ЈУБИЛАРНА, 10. смотра Савеза извиђача Србије одржава се до недеље, 5. августа, на Ади Циганлији. Деца и млади из Србије, као и из више од 10 светских држава, имаће прилику да обиђу неколико значајних научних и историјских институција и на тај начин ближе се упознају са историјом, културом и традицијом и науком Србије.

Десету смотру Савеза извиђача Србије, у којој ће учествовати више од 800 извиђача из земље и света, отворио је јуче на Калемегдану заменик градоначелника Београда Горан Весић.

- Припадате великој организацији чији задатак није само да људи упознају природу, већ да се уче правим вредностима и постану добри чланови друштва. И треба да будете поносни на то јер, без обзира на своје националне организације, припадате једном светском покрету. Ми смо познати као добри домаћини и сигуран сам да ће наши представници, српски извиђачи, бити одлични домаћини - поручио је Весић извиђачима.

Отварању смотре присуствовала је и заменица председника Скупштине града Београда Андреа Радуловић, као и београдски надбискуп Станислав Хочевар. Он је рекао да ће учесници смотре имати прилику да упознају Београд и виде да је он космополитски град, отворен за нове људе и нова сазнања.

Горан Весић отворио јубиларну смотру


ДРЖАВЕ

У СМОТРИ учествују извиђачи из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Омана, Велике Британије, Швајцарске, Шведске, Француске, Словеније, Израела, као и из многих градова широм Србије.