НЕВРЕМЕ праћено јаком кишом, грмљавином и понегде градом захватило је данас пре подне Београд, сабраћај у граду је отежан и успорен, а неке улице су под водом.

Како је агенцији Бета речено у диспечарској служби ГСП, по питању трамваја "стоји цео град".

"Стоје Аутокоманда, Славија, Вуков споменик... Малопре је укључена струја и очишћене су шине код Железничке станице и на Новом Београду али шта вреди када возила не могу да прођу даље", речено је у тој служби.

Проблеми са тролејбуским саобраћајем забележени су у Војислава Илића, а велика количина воде у Вишњичкој улици и у Венизелосовој утицале су на отежано одвијање саобраћаја.

"Аутобуси 32, 25 и 74 су преусмерни преко Карабурме, док се линије 37 и 48 окрећу код Панчевачког моста. Линија 18 скраћена је због велики количине воде на коловозу до вождовачког кружног пута", речено је Бети.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Србија у "наранџастом", у Београду већ непогода (ВИДЕО)

Грађани Београда осетили су велики налет кише која је почела да пада нешто пре осам сати јутрос. Киша је праћена грмљавином, а понегде је рано јутрос било је и града.

Падавине су обилне, те кишобран није довољна "одбрана", па је најбоље у затвореном простору сачекати да јака киша престане.

На друштвеним мрежама појавила се информација да је кретање на Панчевачком мосту отежано због велике количине воде, а из једног таxи удружења кажу да су Вишњичка улица код ТЦ "Биг фешн" и Дунавска готово потпуно поплављене.


Код БАС станице пукла је цев, те је вода, према речима очевидаца, до колена.
Стравично невреме је погодило и Панчево. Јак и константан пљусак са количином падавина од 20 - 30мм од 09.30 пада у Панчеву. У том граду је дошло је до плављења појединих објеката и подрумских просторија, а и многе улице по граду су под водом.


ОТКЛАЊАЈУ СЕ ПРОБЛЕМИ НАСТАЛИ ЗБОГ ЈАКЕ КИШЕ

Обилне падавине у преподневним сатима у Београду створиле су проблеме који се решавају на Тргу Николе Пашића, Вишњићкој улици, насељу Војводе Влаховића, као и у деловима Миријева и искључењу ка Нишу на делу аутопута после Аутокоманде, изјавио је помоћник градоначелника Андреја Младеновић.

"Екипе јавних комуналних предузећа налазе се на критичним тачкама и решавају настале проблеме у најкраћем могућем року", рекао је Младеновић, а саопштила Градска управа.

Он је додао да су падавине биле интензитета више од двадесет литара по метру квадратном.
Помоћник градоначелника Александар Марковић је прецизирао да "Беоргадски водовод и канализација" ради са 13 специјализованих возила, 14 комбинованих радних машина и исто толико камиона за прихват материјала.

"На терену су и 34 помоћна возила с пумпама, а укупно је ангажовано 140 радника тог предузећа", рекао је Марковић.

Додао је да "Градска чистоћа" ради са четири екипе с фекалним цистернама, те да је ангажовала 120 радника, а чисте се сливници од растреситог материјала који је киша спрала, док екипе водопривредних предузећа прате стање каналске мреже.
Падавине се очекују до краја дана, а тренутно је на снази наранџасти метео-аларм за делове Београда.

Како се додаје у саопштењу, трамвајске линије у централном делу града у прекиду су од 10 до 30 минута, а тролејбуски саобраћај имао је мање застоје у трајању 5 до 20 минута у улици Јаше Продановића, нижим деловима Бањице и деловима Медаковића.Коловози ће остати влажни читав дан, па је потребна опрезност. Младеновић и Марковић су апеловали на грађане да брзину прилагоде падавинама или да користе јавни градски превоз, као и да обрате пажњу на интерну кишну канализацију, која мора бити очишћена, и олуке у својим двориштима, који морају бити чисти.