УЗАЛУД су се становници Калуђерице понадали да је проблем с канализацијом која се пре скоро месец излила на аутобуском стајалишту "Жељко Миливојевић" коначно решен. Отпадне воде које су данима цуриле из удубљења које се створило на коловозу у Улици војводе Степе Степановића преко ноћи су пресушиле. Међутим, асфалт је у центру Калуђерице био сув свега неколико дана, а од у понедељак је ситуација још гора. Удубљење које је направило потпуну хаварију сада се проширило, а фекалије су се излиле у већем обиму.

Иако су надлежне службе ГО Гроцка, након прве пријаве грађана, послале екипе на терен, нико није могао да установи шта је изазвало квар. По поновном позиву, али и поновљеној пријави житеља, нико се није удостојио да покуша да утврди шта је проузроковало квар, нити да пронађе адекватно решење.

Прочитајте још - Коначно крпљење рупа у Калуђерици

Из ЈП "Водовод и канализација Гроцка", за "Новости", истичу да у својој надлежности немају обавезу одржавања канализационе мреже у Калуђерици.

Због смрада који се шири из удубљења у коловозу на самој аутобуској станици, становници Калуђерице принуђени су да возила јавног градског превоза у смеру ка граду чекају на другој станици.

- Када наиђе аутобус, морамо да газимо по фекалијама, јер канализација цури са свих страна пута и не постоји начин да их заобиђемо - кажу они.

ЗАКРПЉЕНЕ УДАРНЕ РУПЕ

РУПЕ и кратери који су били дуж Улице војводе Степе Степановића, о чему су "Новости" писале, закрпљени су у току прошле недеље.

Када су видели машине у свом крају, мештани су се понадали да ће бити саниран и квар на систему канализације, али на то ће морати да причекају.