ПОСЛАСТИЧАРНИЦА "Пеливан" са традицијом дугом скоро два века у четвртак је акцијом даривања сладоледа својим верним купцима обележила 167. рођендан. Иако је ледена посластица била бесплатна, гости су имали прилику да се одуже и приложе новац организацији НУРДОР, за лечење малишана оболелих од рака.

Непрегледни ред простирао се дуж Булевара краља Александра пре 16 сати, кад су гости били позвани. Упркос томе што је чекање потрајало, фанови ове послатичарнице нису одустајали док нису дочекали своју куглу. Самим тим што је хумани циљ био испред уживања у омиљеној посластици, Београђани су били стрпљивији и истрајнији. Више од 10 укуса било је на бесплатном менију, а гости су могли да пробају и нови "пеливанко", спој хрскаве чоколаде, комадића ваниле и лешника.

Прочитајте још - Београдске приче: Чудесни слојеви дорћолске "археолошке торте"

Тајну рецептуру знају само чланови породице, а како кажу, труде се да квалитетом одрже традицију.

- У годинама када је конкуренција баш јака, када има много новоотворених локала, држимо се старог рецепта и трудимо се да не подлегнемо трендовима - каже Мусаб ал Шукеир, један од власника и менаџер "Пеливана".

- Ово је пета година како на овај начин обележавамо рођендан, а ове године ће наши суграђани помоћи деци оболелој од рака.