Нови станови на савским терасама (ФОТО)

М. Т. КОВАЧЕВИЋ

среда, 23. 05. 2018. у 22:15

Нови станови на савским терасама (ФОТО)

фото З.Јовановић

Усвајањем планске документације, на Чукарици се отварају локације за изградњу блокова зграда. Коларић: Улагачима на располагању 520 хектара мимо Макишког поља

ОПШТИНА Чукарица постаће највеће градилиште у Београду захваљујући припреми планске документације за четири локације. Када градски парламент парафира урбанистичке нацрте, отвориће се могућност за изградњу пословно-стамбених комплекса на близу 1.000 хектара.

Очекујемо да добијемо нових 40.000 становника - за "Новости" прича Срђан Коларић, председник општине.

Медији су до сада писали о оживљавању 430 хектара Макишког поља. Међутим, Чукарица има још једну, једнако атрактивну локацију: Савско-језерске терасе!

- То је потез између Војно-техничког института, Железника, насеља Рупчине и Ибарске магистрале, величине 520 хектара - прича Коларић. - Ту планирамо стамбену зону. Заинтересовани улагачи, али и грађани ту могу да купују земљиште. Радимо сада планове на спровођењу инфраструктуре. У близини имамо комерцијалну зону поред Ибарске магистрале.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - У плану тунел испод Аде

Према Коларићевим речима, на 22 хектара зидаће се модеран тржни центар - "Биг фешн", од 150.000 квадрата.

- Припремили смо планску документацију за још локација уз Ибарску магистралу. Сећам се пре четири године, када ми је дошао један инвеститор и понудио да зида неки производни погон. Због непостојања планске документације, по папирима, нисам могао да му понудим ни 20 ари. И он је отишао даље. Сада је ситуација потпуно другачија - најављује Коларић.

Дизајн Н. Цветковић

Регулациони планови припремају се и за део Бановог брда, од општине до Радничке улице ка Ади Циганлији. На атрактивној падини, уместо приземних кућа, зидаће се елитни стамбени објекти, са погледом на Савско језеро. Грађевинске машине зидаће зграде и на локацији између Жаркова и Бановог брда, код Станком школе. Запуштени плацеви чекају да се усвоји планска документација.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Тржни центар уз Ибарску

Коларић опптимизам гради на најављеној изградњи метроа, чија би почетна станица била у Макишу. Макишко поље је замишљено као насеље у којем би могло да живи око 30.000 људи, у којем је могућа градња четири милиона квадрата и где је планирана градња шест вртића, три основне школе, две средње и дома здравља.

Срђан Коларић,фото М.Лабудовић

ВЕЗА СА ЦЕНТРОМ ГРАДА

ПРЕМА речима Срђана Коларића, план градске управе је да се модерним насељима и уређеном обалом - променадом, повежу Макишко поље и центар града.

- Урађена је документација за Стару шећерану и за Хиподром. Ту спада и локација бившег НИС. Постоје сви услови да на најлепшем делу Чукарице брзо добијемо заинтересоване инвеститоре - објашњава Коларић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Pavlović Dušan

24.05.2018. 07:06

Vest je neverovatna. Postavlja se pitanje da li ovaj grad ima Urbanistički zavod. Da li taj Zavod treba da signalizira da su ujutro u vreme dolaska na posao gužve u saobraćaju nepodnošljive i da će tek da budu, a o Vodovodu "Makiš" da i ne govorimo. O ovim problemima bi trebalo da se bavi Skupština grada i novi gradonačelnik.

Pipec

24.05.2018. 09:03

stanovi, poslovni prostori, trzni centri... a izgradnje pogona za proizvodnju necega, to nista ?