У ТРЕНУТКУ кад око 1.700 грађана Петловог брда петицијом брани сечу дела парка Борићи због изградње саобраћајне петље на Ибарској магистрали, пар стотина метара даље, пољопривредно земљиште претвара се у индустријску зону. На сајту Градске управе најављују рани јавни увид у измене и допуне плана детаљне регулације за комерцијалну зону западно од Ибарске магистрале, од петље на Лабудовом брду, до петље са Кружним путем.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Кнежевчанима нелегална градња највећи проблем

Иницијативу за израду плана покренуло је предузеће "Rooster hill project", а овим документом је обухваћено подручје Блока 4, величине 22,5 хектара.

Новим решењем, уместо трокраке раскрснице према Лабудовом брду, предлаже се кружна раскрсница. Четврти крак био би улаз у комплекс комерцијалних садржаја.

- Приступ будућој привредној зони са Ибарске магистрале обезбеђује се кроз прерасподелу саобраћајних елемената. Регулација ће се обављати преко разделног острва, како би се формирала семафорска раскрсница и инфраструктура до постојеће, односно планиране мреже - наводи се елаборату који је за ову прилику урадило привредно друштво "Алуа".

На овом подручју неће бити објеката јавних служби, као што су вртићи, школе, домови здравља, спортски терени и објекти културе. Како незванично сазнајемо, ту ће се налазити "Биг фешн" тржни центар.

Рани јавни увид заказан је у згради Градске управе, у 27. марта 43-45 (сала 2 у сутерену) од 28. маја до 11. јуна, сваког радног дана од 9 до 18 часова. Информације о предложеним решењима, заинтересованим грађанима, даваће представник обрађивача, од 12 до 18 часова уторком и четвртком.