Друго основно тужилаштво у Београду је, у сарадњи са полицијом на Чукарици, идентификовало тројицу осумњичених за недозвољену сечу дрвета у Кошутњаку 30. априла.

То су Д.Р, П.К. и Д.Т, саопштено је данас из тужилаштва.

Њима се на терет ставља кривично дело пустошење шума, а кривична пријава тужилаштву ће против њих бити поднета у редовном кривичном поступку.

Прочитајте још: ПОСЛЕ ДИВЉАЊА У КОШУТЊАКУ: Кривичне пријаве због сече дрвета?


По окончању кривичног поступка, као и о донетој одлуци тужилаштво ће благовремено обавестити јавност, наводи се у саопштењу.

Реч је о недозвољеној сечи дрвета у парку Кошутњак који је забележио сниматељ Танјуга правећи репортажу о припремама за Првомајски уранак.

На снимку се види како младић секиром удара дрво док неколико њих стоје около.

Кривични законик Србије је прописао да "ко противно прописима или наредбама надлежних органа врши сечу или крчење шуме, или ко оштећује стабла или на други начин пустоши шуме или обори једно или више стабала у парку, дрвореду или на другом месту где сеча није дозвољена, казниће се новцаном казном или затвором до једне године.

Ко сече дрво у заштићеној шуми, националном парку или у другој шуми са посебном наменом, казниће се затвором од три месеца до три године, прописује кривични закон.