ОБНОВЉЕНА дворана Дома синдиката у петак отвара врата за посетиоце! Најакустичнија сала у Београду, под новим именом "Комбанк дворана", после десет месеци реконструкције, има модерну концертну, позоришну, конгресну и фестивалску дворану и пет биоскопских сала са укупним капацитетом од 1.900 места. Култно место на Тргу Николе Пашића има и велики хол са ВР зоном, забавним садржајима, кафеом, прес центар, лаунџ и џез бар, те дечји забавно-едукативни центар.

Прочитајте још - Трг Николе Пашића: Културни центар са шест биоскопа (ФОТО)

Репортери "Новости" су обишли мајсторе, који изводе финалне радове да би све било спремно за прве посетиоце. Према речима директора "Комбанк дворане" Игора Станковића, око 450 људи радиће чак и ноћу како би у петак све било спремно за свечано отварање.

Људи су радили целе ноћи, радиће и вечерас и вероватно ће остати овде и ноћ после отварања”, рекао је директор "Комбанк дворане". Први концерт у новој сали, у петак од 20.00, одржаће светски познати пијаниста класичне и електронске музике Франческо Тристано и симфонијски оркестар РТС са маестром Бојаном Суђићем.

Станковић је најавио и биоскопски репертоар, који са 15 филмова почиње од суботе. Првог дана маја заказан је концерт Рамба Амадеуса, певач Жељко Васић у новој дворани наступа 10. маја, а глумац Никола Ђуричко имаће своје стендап вече у суботу, 12. маја.

Сви садржаји у реконструисаној "Комбанк дворани" су прилагођени особама са посебним потребама, а укупна вредност ове инвестиције износи више од 4,5 милиона евра.

САТЕЛИТСКИ САТ У ХОЛУ

У ХОЛУ бившег Дома синдиката, изнад улаза у дворану, налази се велики бели сателитски часовник. Према речима директора Игора Станковића, показује најтачније време у Србији.

ФИЛМ, ПА КОНЦЕРТ

Неколико сати уочи свечаног отварања Комбанк дворане, у петак ће од 17 сати испред дворане бити постављен екран на коме ће бити емитован документарни филм о реновираном Дому синдиката - Комбанк дворани под називом „Сведок једног времена“ редитеља Игора Тохоља.

„Сведок једног времена“ ће бити увертира за велики концерт отварања који ће такође имати директан пренос од 20 сати.