МЛАДИ и стари Београђани У су на неколико локација у граду могли да уживају у богатом програму. Права фестивалска атмосфера владала је у Ташмајданском парку, где је организован "Ускршњи карневал", док су се на Ади Циганлији малишани такмичили чије је јаје најтврђе.

Хиљаде људи током викенда продефиловале су кроз централни градски парк код Цркве Светог Марка. Као и претходне године, Општина Палилула је организовала карневал. За разлику од лане, када је падала киша, ове године главно шеталиште у Ташмајданском парку је било крцато. Пуни су били и бочни пролази, али и зелене површине.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ускршњи карневал у Ташмајданском парку: Трка у пузању беба и такмичење у туцању јаја

На централној бини смењивали су се певачи, фолклорна друштва, хорови, глумци... Малишани су се возили возићем, јахали коње, јездили на кочијама, а све на крају засладили шећерном вуном, лицитарским срцима, гуменим бомбонама.

Праву карневалску атмосферу дочарали су перкусионисти, мажореткиње, фестивалске трупе, улични забављачи - штулаши, жонглери, кловнови и пантомимичари. Пажњу најмлађих посебно је привукао дух из Аладинове чаробне лампе.

Весело је било и на Савском језеру, где је одржана манифестација "Ускрс у Београду". Током викенда, малишани су бојили јаја кроз разне едукативне радионице. У окв иру манифестације, током дана, на Ади Циганлији подељено је 3.000 јаја.

Малишани су се дружили и код ресторана "Кнежев лад" у Топчидеру, где је одржана манифестација "Васкршње чаролије". Програм за децу је био организован у "Авив парку Звездара".


ХУМАНИТАРНИ КАРАКТЕР

ВАСКРШЊИ карневал у Ташмајданском парку је био хуманитарног карактера.

- Сав прикупљени новац са штандова усмерен је за лечење малишана. Уклопили смо дружење, радост, али и бригу према онима којима је најпотребнија - рекао је Александар Јовичић, председник Општине Палилула.