КАБИНА кипера је моја дневна и радна соба, прича Видоје Јевтић (41), један од 1.650 комуналних радника који је у претходна два дана чистио београдске улице.

У "Београд-путу" је запослен 16 година. Лети превози асфалт. Каже, зими је теже. Смене за воланом трају 12 сати. Када завеје, нема одмора. Тада се и храни у ходу.

- Нама није највећи проблем снег, већ несавесни возачи. Зауставе се насред улице, упале сва четири мигавца, и оду. Блокирају онда мене, па настаје колапс. Многи од возача немају разумевања за нас - прича Јевтић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Вејавица и минус успорили престоницу (ФОТО)

Потребна је велика концентрација када се кроз сметове пробија са грталицом натовареном са индустријском соли. Када пахуље забеле престоницом, он дневно пређе од 50 до 70 километара.

- Мој посао није само да чистим снег. Помажемо и онима који су слетели са друма у канал. Извлачимо их. Стављамо ланце. А пре неки дан сам морао и да возим аутобус ГСП. Помогао сам возачу да изађе уз Улицу Љубице Луковић - присећа се Видоје.

Главобољу Јевтићу и његовим колегама задају улице под нагибом. Као критичне наводи Милана Ракића, Тршћанску и Поп Стојанову. Као и све косе улице око Димитрија Туцовића.