ХУМАНИТАРНА акција под називом "Чути и разумети" организује се шесту годину заредом поводом светске недеље глувих и наглувих особа. Акција у оквиру које је планиран културно-уметнички програм намењен деци са оштећеним слухом одржаће се сутра у КЦ "Чукарица" са почетком у 12 сати.


Циљ акције је да се скрене пажња јавности на особе, а посебно на децу са оштећеним слухом и на њихове проблеме са жељом да се као равноправни чланови интегришу у наше друштво.


Очекује се присуство малишана са оштећеним слухом из разних градова Србије.


Амбасадори хуманитарне акције, мађионичари Пикси и Зека, припремили су представу под називом "Магична представа без речи".


* Maђионичари Зека и Пикси


Поред мађионичара наступиће глумац Феђа Стојановић, инклузивни хор "Исон", а учеснике ће школом глуме анимирати глумци Катарина Гојковић и Небојша Глоговац... Присутнима ће се обратити и др Бранка Микић.


Након завршетка програма деца ће специјалним "Веселим трамвајем" у којем ће их забављати кловнови, бити превезена до Калемегдана. Малишани ће имати прилику да прошетају београдском тврђавом, где ће на специјалним штандовима бити послужени храном и пићем.


Акцију су поред стручњака из ове области и великог броја компанија подржали и престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, Инспектор Блажа, Феђа Стојановић, Владо Георгиев, Александар Шапић, одбојкашице, Жељко Васић, Иван Ивановић, мађионичари Пикси и Зека и многи други.


Они ће својим присуством скренути пажњу на децу са оштећеним слухом и на њихове проблеме.