Вучић обишао радове на Београду на води: Усељење у куле у априлу

В.Н.

среда, 13. 09. 2017. у 16:09

Вучић обишао радове на Београду на води: Усељење у куле у априлу

фото М.Анђела, Архива

Вучић и Мали обишли радове у комплексу "Београд на води". На пет градилишта свакодневно ангажовано 700 радника

ВЕЋ у априлу наредне године куле у комплексу "Београд на води" добиће прве станаре. Председник Србије Александар Вучић данас се, заједно са градоначелником Синишом Малим, уверио да радови на овим објектима теку у планираним роковима.

На пет градилишта овог стамбено-пословног комплекса свакодневно ради 700 радника, које је ангажовало пет главних извођача.

Како се данас чуло, грађани ће ускоро моћи да прате радове на изградњи Куле Београд, новог симбола града, која ће бити висока 168 метара. Београђани ће моћи да прате и неимарске радове на "Београд на води галерији", најрепрезентативнијем тржном центру у региону, чим надземни радови почну током септембра. Овај тржни центар, површине од 140.000 метара квадратних, обезбедиће не само нова радна места, већ и развој трговине и туризма.


Прочитајте још: Beograd na vodi: Prve dve kule zidaju u roku

- Од самог почетка развоја пројекта примењујемо највише светске стандарде и најбољу међународну праксу у области градње - рекао је јуче Никола Недељковић, генерални директор "Белгрејд вотерфронта". - Досадашњи напредак у изградњи и развоју пројекта је изванредан, а то најбоље доказује чињеница да су недавно завршени армирано-бетонска конструкција BW Residences и постављање шипова за "БВ галерију" и Кулу Београд. Предстојећи главни радови на Кули Београд представљају велики корак у овом јединственом пројекту у Србији. Сви радови напредују према плану и радујемо се дочекивању првих станара следеће године.

Први део булевара, у оквиру којег ће се наћи и бициклистичке стазе оивичене зеленилом, биће отворен до краја септембра.


ИСПОД ЗЕМЉЕ

У протеклих неколико недеља знатан део радова на пројекту "Београд на води" одвијао се испод површине. У првој фази пројекта до сада је искоришћено приближно 80.000 кубних метара бетона и 12.000 тона челика.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (17)

Dane

13.09.2017. 19:02

Toliki trzni centar ce da pokrije zemljiste9, a na mapi ga nema... Nek naprave jos jedan i gotov projekat...

Mirko

13.09.2017. 19:24

Toliko pompe oko par zgrada u kojima treba da zivi nekakva malobrojna elita a za to vreme ostatak gradjana Beograda uziva u zapustenom gradu punom smeca i rupa na trotoarima i asfaltu, sa losim javnim prevozom itd itd.Pored toga u kojoj to zemlji se Predsednik licno bavi izgradnjom stanova i otvaranjem robnih kuca.Nesto je trulo u drzavi Srbiji samo tako.

roditelj

14.09.2017. 11:11

@Mirko - Nas Predsednik je jedinstven u svetu, nadgleda i gradnju zgrada i otvaranje ambulanti , bilo bi lepo da nalozi Malom da hitno izgradi vrtice za nasu decu a ne da brine o vrticima u drugim drzavama.

Best

13.09.2017. 19:24

Dosta se izgradilo za kratko vreme,radnici ne zabušavaju,svaka čast.Biće to jedan od najbolje realizovanih projekata koji će začepiti usta svima koji su tvrdili da nikada neće biti završen!

Mihailo Vuković

13.09.2017. 19:38

Investitori nadgledaju kako ima napreduje građevinski biznis . Usput malo reklame da poboljšaju avansnu uplatu . Ali džaba .

Vlada

14.09.2017. 05:53

@Sasa - Hvala sto su unistili Savski anfiteatar sa soliterima i pogled na grad i na reku.Prostor je bio idealan za extra zonu i zgrade do 5*6 spratova ,pod zemlju kolko hoce.