ЈЕДНОКРАТНУ помоћ од 10.000 динара добила је јуче од Града Београда Марија Смиљанић, прва породиља која је остварила право на ову погодност. Породици Смиљанић је на рођењу кћерке Дуње честитао градоначелник Београда Синиша Мали, истакавши да Град из године у годину издваја све више из буџета за ту намену, а то, како је рекао, значи да имамо све већи број беба и породиља у граду.

- Свака породиља на територији града Београда од 8. јула има право на помоћ од 10.000 динара, а свака која је из социјално угрожених категорија има право на 25.000 динара, тако да од одговорне социјалне политике не одустајемо - рекао је Мали. - Они који су социјално угрожени, имају право на 35.000 динара, и то је још једна потврда да помажемо онима којима је наша помоћ најпотребнија.

Како је градоначелник навео, од 8. јула пристигао је 141 захтев породиља за једнократну новчану помоћ. Он је уједно позвао све младе мајке да се пријаве у градску управу.

- Пара у буџету има, тако да о томе не брину - рекао је Мали. - Желимо да на овај начин помогнемо младим родитељима и да их охрабримо за неко следеће дете, јер то је будућност нашег рада, и за ту децу се, на крају крајева, сваког дана и боримо.

РЕГИСТАР БЕБА ОД 8. ЈУЛА

ЈЕДНОКРАТНУ новчану помоћ породиља може да добије за свако дете рођено од 8. јула ове године, без обзира на број претходно рођене деце.