Принудно исељавају мајку са дететом због туђег спора

Г. Н.

четвртак, 20. 07. 2017. у 22:15

Принудно исељавају мајку са дететом због туђег спора
Самохрана мајка Татјана Аничић испашта јер се бивши власник стана и инвеститор зграде суде годинама; Извршење отказано до даљег, полиција се није појавила у Високог Стевана на Дорћолу

САМОХРАНА мајка Татјана Аничић (42) и њен петогодишњи син, ни криви ни дужни требало је јуче принудно да буду исељени из свог стана у Улици Високог Стевана на Дорћолу. Због судског процеса између бившег власника стана и инвеститора зграде на броју 54, где они сада живе, Татјана је у опасности, иако су сва документа о куповини на њеној страни! Исељење је отказано до даљег.

Извршитељи су први пут закуцали на Татјанина врата у августу прошле године. Тек тада сазнала је за судски поступак, који воде бивши власник стана и инвеститор зграде.

- Истог дана када сам ја потписала купопродајни уговор, бивши власник Срђан Јончић и инвеститор Жељко Субошић потписали су уговор о размени овог стана, чиме је инвеститор поново постао власник - тресући се као прут покушава да нам објасни замршену ситуацију. - Ја сам од Субошића купила кров над главом и Јончић је то знао, јер смо све троје присуствовали томе.

Проблем је настао када је бивши власник решио да раскине уговор са Субошићем, јер овај није испунио договор - да му да други објекат или новац. Донета је пресуда да Татјана мора напоље. Инвеститор је уложио жалбу, али Први основни суд одбио је да преиначи одлуку.

- Нисам добила никакав папир за данашње исељење, јер је нова, а стара пресуда окачена на огласној табли суда. Инвеститор то није знао, а рок за нову жалбу је истекао - очајна је Татјана.

- Не можемо да извршимо одлуку суда јер полиција није изашла на терен - рекао нам је извршитељ Саво Загорчић. - Исељење се одлаже, али не можемо да кажемо до када. То може бити или до правоснажности привремене мере или до окончања парнице.

Иако је драматична ситуација јуче трајала кратко, Татјана и њен син немају куда уколико их ипак иселе.

- Не верујем да је ово крај. Не знам хоћу ли моћи да спавам мирно, јер сам чула да извршитељи имају манир да дођу и усред ноћи. У том случају, преселићемо се у паркић - рекла нам је Татјана.


ЉУДИ СЕ ОКУПИЛИ ИСПРЕД УЛАЗА

ПОКРЕТ "Живи зид", организације "Маркс 21" и "Колективна одбрана станара" препознали су вапај Татјане Аничић. Неколико десетина људи, махом младих, окупило се испред улаза у зграду да би спречили наум извршитеља. Понели су и транспаренте "Без крова нико!", "Не дамо!".

Срећом, потребе за њиховом радикалним потезима, попут блокирања улаза у стан, није било.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

patriota

20.07.2017. 22:59

ako gospodjo imate ugovor o kupoprodaji stana onda vam po zakonu nista nemogu a oni onaj ugovor sto su sklopili neka rese na sudu to je i logika izakon kada bi ga imalo u srbiji nego vi ste sitna riba bez para pa mogu sa vama kako hoce jer sudija i tuzilac zajedno dele kajmak od investitora u ovoj prici meni mnogo sto sta ne mirise lepo (smrdi).

Ser

21.07.2017. 22:26

i mi hocemo u evropu svi korumpirani neka je isele ali neka joj drzava plati pun iznos stana plus sve troskove i traume a ona (drzava) nek naplati od investitora,sudstva,notara i drugih koji su ucestvovali u ovim kriminalnim radnjama