НАША престоница се придружује овогодишњој прослави Светског дана сладоледа, која ће се одржати у четвртак око 18 часова у Ташмајданском парку, на платоу изнад споменика Десанки Максимовић.

У квалитету, али и конзумацији сладоледа, Србија апсолутно прати светски тренд. Сладолед је једна од ретких посластица коју сви воле, а најтежи избор је одабир омиљеног укуса.

За Београђане и госте града Фриком је обезбедио пуно бесплатног сладоледа, а уз омиљену посластицу децу свих узраста очекује низ занимљивих садржаја: игра Јагодићи и диносаурући, Крофница, игра меморије, трка у џаковима и представа „Јагодићи и диносауруси“. За верне колекционаре “Јагодића и диносауруси“ биће организована и мењажа сличица, стога не заборавите своје дупликате.

Светски дан сладоледа биће обележен широм света конзумацијом омиљене летње посластице. Установљен пре 33 године у Америци, празник сладоледа стекао је милионске поклонике широм меридијана. Иницијатива за прославу овог дана потекла је са највишег нивоа: од америчког председника Роналда Регана, који је 1984. трећу недељу јула прогласио за званичну недељу празника сладоледа.