ЗА време летњег распуста, у периоду од 21. јуна до 31. августа, Секретаријат за спорт и омладину организује бесплатне спортске програме за ученике основних и средњих школа. Право на пријаву имају сви заинтересовани ученици узраста од седам до 18 година, а циљ програма је да се свој деци, без обзира на материјални статус, омогући бављење спортом.

Летњи спортски камп "Стари ДИФ" намењен је основцима од првог до четвртог разреда, а полазници ће од понедељка до петка у периоду од 9 до 12 часова имати прилику да вежбају џудо, карате, плес и ритмичку гимнастику. Камп ће трајати од 26. јуна до 7. јула.

Малишани са Звездаре слободно време моћи ће да употпуне на СЦ "Олимп" у више организованих кампова. У Амфитеатру основци ће од 3. јула до 31. августа, радним данима, од 8 до 16 часова, моћи да се пријаве за школу плеса, зумбу за децу, фитнес и пилатес, као и аеробик за децу. У великој сали спортског центра ученици ће играти одбојку, затим следи пауза за освежење, па утакмица кошарке и рукомета, за крај дана уживање на базену.

У установи СЦ "Вождовац" на Бањици одржаваће се бесплатне школе теквонда, фудбала, рукомета, кошарке и тениса од 21. јуна до 31. августа, сваког радног дана. Летњи спортски камп биће у истом периоду и у "Шумицама", а састојаће се из четири програмске целине: кошарка, рукомет, одбојка и стони тенис.

Пионирски град ће приредити и етно-радионицу фолклора, термини су подељени у више смена. Прва почиње 19. јуна, а последња је 24. јула, сваког радног дана, од 9 до 15 часова. Бесплатна обука роњења биће у кампу "Ада за децу" на Ади Циганлији.


МЛАДЕНОВАЦ

БОРИЛАЧКИ спортови и рекреативно тренирање у теретани је програм који је намењен за ученике основних и средњих школа из Младеновца. Почетак је заказан за 21. јун, а термини су понедељком, средом и петком у малој хали и теретани СЦ "Младеновац".