Кошутњак: Олимпијски базен и стадион 2018.

М. СТАНОЈКОВИЋ

10. 04. 2017. у 18:00

Кошутњак: Олимпијски базен и стадион 2018.

Фото: Завод за спорт и медицину спорта

Реконструкција спортско-рекреативног центра све извеснија, чека се израда грађевинске документације. Биће изграђена дворана и затворено пливалиште

РЕКОНСТРУКЦИЈА спортско-рекреативног центра "Кошутњак", за коју је идејно решење израђено у јуну 2016, требало би да почне 2018. године. Према информацијама Завода за спорт и медицину РС, који је један од инвеститора, тренутно се ради грађевински пројекат, као и процена трошкова, а план је да у децембру буде готова ова фаза.

Планом генералне регулације "Кошутњака", који је усвојен на градској седници 2014. године, предвиђено је да се комплекс Завода за спорт преуреди са циљем да постане зона врхунског спорта. У складу са тим у јуну прошле године израђено је идејно решење за адаптацију објеката како би били испоштовани стандарди за међународна такмичења.

Урбанистичким пројектом предвиђено је да буде изграђена нова мултифункционална дворана површине 10.000 квадратних метара, затворени олимпијски базен површине 5.000 квадрата, као и атлетски стадион са шест стаза.

- Изградња једног овако великог и модерног центра, који ће бити направљен по међународним стандардима, изискује доста пара, као и времена да се обезбеди неопходна грађевинска документација - каже Горан Бојовић, директор Завода за спорт и медицину спорта. - Припреме би требало да буду готове до краја године ако све тече по плану.

Осим тога, планирано је да се прошире и смештајни капацитети на 3.500 квадрата, како би се побољшали услови за боравак спортиста. Ново рухо добиће и управна зграда и лабораторија за медицину и психологију спорта, која ће у односу на садашњу бити већа за 2.000 квдрата.

- Немамо пројекцију колико би радови на изградњи читавог комплекса коштали, а засада радимо процену трошкова - каже Бојовић. - Завод и Министарство омладине и спорта ће обезбедити средства чим грађевински пројекат буде завршен. Не знамо да ли ћемо имати пара да се све уради одједном, па ће се највероватније радови одвијати по фазама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације