ДИВЉА депонија у Улици Вука Врчевића код Панчевачког моста, која се налази поред нехигијенског насеља, повећава се из дана у дан, јер људи коју ту живе одлажу велике количине ђубрета. ЈКП "Градска чистоћа" неколико пута је уклањала и поставила контејнере за одлагање смећа, међутим, помоћи нема.

Кроз Улицу Вука Врчевића свакодневно пролазе стотине возила, а суграђани се згражају сценом коју ту виде. Депонију поред ромског насеља "Градска чистоћа" последњи пут је рашчистила августа 2016. године, али од тада се на овом месту поново нагомилавају тоне смећа, па се ругло "вратило" у шири центар града.

Како тврде из "Чистоће", грађани овај проблем нису пријављивали, али је с њима контактирала Комунална инспекција Градске општине Палилула.

- Нажалост и осим тога што редовно чистимо и празнимо контејнере, несавесни суграђани из овог насеља и даље бацају отпад ван посуда - кажу из ЈКП "Градска чистоћа". - Око нехигијенског насеља поставили смо канте за одлагање отпада, које редовно празнимо према утврђеном плану.

Тоне ђубрета не налазе се само на једном месту. Наиме, дуж целе улице Вука Врчевића на све стране су бачене кесе, грађевински отпад, картони, одећа и разни кућни апарати. Иако су свесни да проблем постоји, из "Градске чистоће" тврде да немају начин да га реше.

- Решење проблема одношењем смећа је само привремено, уколико суграђани из овог насеља не желе да се придржавају хигијенског реда - кажу из "Градске чистоће". - Ми као предузеће немамо начина да решимо да ли ће неко бацити сав отпад ван предвиђеног места, односно контејнера, који су томе намењени.

ПЛАНИРАНА ЕДУКАЦИЈА ГРАЂАНА

ЈКП "Градска чистоћа" баш због оваквих проблема планира да заједно са Секретаријатом за заштиту животне средине организује акцију којом би едуковала грађане из нехигијенских насеља. План је да се оваквом акцијом утиче на свест људи који живе у њима. Ових дана широм Београда грађани пале њиве, а и смеће, па и на овој локацији постоји опасност од пожара.