Београд: За уједе луталица 24 милиона!

В. Н.

07. 02. 2017. у 13:30

Београд: За уједе луталица 24 милиона!
Престоница на име одштете дугује суграђанима новац због напада и повреда који су им нанели напуштени четвороношци

ЗБОГ уједа луталица град је лане исплатио 24 милиона суграђанима! То је само део од 200 милиона, колика су потраживања грађана због повреда које су им нанели пси, а која су пристигла за 2015. и 2016. годину.

У престоници су током прошле године склопљена 972 уговора о вансудском поравнању, на основу чега су исплаћена 24 милиона динара. Пошто велики број захтева из претходне две године није обрађен до краја, укупна потраживања износе 200 милиона динара.

Да је то велика сума, рекао је и градски менаџер Горан Весић на округлом столу "Одштетни захтеви - ефекти на буџет и спречавање злоупотребе".

- Почели смо да спроводимо јединствену праксу, измењени су одређени законски акти како би овај проблем почео да се решава. У питању је превелики новац да би се наставило са оваквим приступом овој проблематици. Највећи проблем је непостојање јединственог начина на који се локалне самоуправе боре са овим проблемом. Београд има пет прихватилишта за псе, а припремамо изградњу још једног великог у Липовичкој шуми - додао је Весић.

Упркос томе, у Београду константно расте број паса луталица, а напуштени власнички пси представљају највећи проблем. На које све начине ће се ово решити, на скупу није било прецизирано.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Srki

07.02.2017. 23:40

Pasa lutalica ne sme da bude uopšte jer ukoliko ih ima to znači da gradska vlast ne radi svoj posao! Ja to znam jer živim već dugo na zapadu.