НИ након два месеца од писања "Новости" о објектима у Улици цара Душана 12, 14 и 20, који сваког тренутка могу да се сруше, нико од надлежних није ништа урадио поводом тога. Тренутна временска ситуација и снег додатно утичу на пропадање већ руинираних кућа, које прете да се обруше на пролазнике и возила која туда пролазе.

Како тврде комшије из Цара Душана, у последњих месец дана имају проблем и са псима луталицама који склониште од хладног време и снега налазе у руинираним објектима. Постоји и бојазан да неко од комшија и великог броја деце који туда пролазе не буде нападнут и изуједан.

- Ујутру морам да испратим децу у школу, а ако су друга смена морам да их чекам јер се плаше паса који су у тим кућама - огорчена је комшиница М. С., која живи прекопута. - Нико не долази од надлежних иако смо се жалили. Комшија је и сам ишао неколико пута у Општину Земун али нико ништа поводом тога није урадио.

Према речима комшија, кров на два објекта урушио се пре две и по године, а на трећој је на "климавим ногама". Осим овог проблема, житељи Улице цара Душана боје се ерозије која такође може да повреди пролазнике и возаче.

- Сваког јутра се будим у страху, још сада кад је снег нападао само чекам кад ће све да се обруши - очајна је комшиница М. С. - Скоро је комшија постављао и одбрану од ерозије земљишта јер је код њега почело да клизи па постоји реална опасност да се то и овде догоди.


ОПШТИНА ЋУТИ

Надлежни из Општине Земун, којима овај проблем није непозат, на питања "Новости" ко је надлежан за ове објекте и хоће ли их неко уклонити, остали су неми.

Нејасно ко је одговоран за ове бојекте, а може само да се нагађа ко су његови власници.