НЕЛЕГАЛНО музицирање на плочницима Кнез Михаилове улице дојадило је и музикантима и комуналној полицији! Улични свирачи тврде да је посреди непрофесионална додела дозвола за свирање и бахато понашање комуналних полицајаца. Са друге стране, из Комуналне полиције Београда тврде да поступају према законским нормама, као и да су од почетка године написали укупно 27 прекршајних налога са појединачним казненим износом од 10.000 динара.

Улични свирач Зоран Илић Тамбура у Кнез Михаиловој улици свира укупно пет година, од чега последње две то ради без неопходне дозволе. То је довело до, како он тврди, 117 прекршајних пријава и казне од четири дана затвора. Ипак, тамбура не одустаје.

- Подстанар сам и незапослен. Ово ми је једини извор прихода. Члан сам Савеза композитора и професионални сам музичар - тврди Илић.

Са друге стране, једна од надлежности комуналне полиције је контрола уличних свирача, увид у њихове дозволе и санкционисање оних који их не поседују или одступају од њих.

- Од почетка године до данас имали смо написаних 27 прекршајних налога уличним свирачима на локацији Кнез Михаилова - наводе из Комуналне полиције Београда.