НАПУШТЕНИ објекти непознатог власника у Улици цара Душана 12, 14 и 20 у Земуну, годинама су праве руине, добро познате пролазницима ове улице којом се креће неколико линија градског превоза, као и безброј приватних возила. Сада су у таквом стању да је рушење питање дана. Велика су опасност за пролазнике и возаче. Осим рушења, прети и могући одрон, јер им је брдо у залеђу.

Иако овај проблем надлежнима из Општине Земун сигурно није непознат, "Новости" јуче нису добиле информацију о намерама општине у овој ситуацији.

Лазар Радивојевић, који живи прекопута ругла, тврди да је неколико општинских и градских инспекција излазило на терен и да је већ било неких радова. Он каже да су радници пре неколико дана поставили алумини1јумску заштиту коју су, наводно, врло брзо после тога, поскидали лопови.

- Инсистирао сам да сруше један од зидова, што су и урадили, али га касније нису повезали па је посао остао недовршен - каже за "Новости" Радивојевић. - Ни сам не знам колико сам пута звао, пребацују ме са општинских инспекција на градску, јер не знају ко је надлежан.

Како каже наш саговорник, кров на броју 14 урушио се 2013. године. У Цара Душана 20 кров се срушио 2010. а Радивојевић тврди да је и због тога звао инспекције.

- Водим борбу са градом, долазиле су и архитекте, али ништа на крају од тога није било - каже Радивојевић.


ВЛАСНИШТВО НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА?

Према речима Лазара Радивојевића, ови објекти на адреси Цара Душана 12 и 14 некада су били коришћени као пословни простор или као остава Народног позоришта. Кућа на броју 20 била је у приватном власништву, а откако су се власници иселили објекти су запуштени.