ВЕСТ да Обреновчани, који су се после поплава "скућили" под окриљем хотела "Обреновац", морају да напусте објекат, узбуркала је јавност, поготово због тога што 35 људи не зна ко стоји иза њихове селидбе. Ипак, председник Општине Обреновац Мирослав Чучковић отворено каже да је он донео одлуку о напуштању зграде, и то искључиво из безбедносних разлога. Такође, тврди да је појединим станарима изграђена нова кућа, али они не живе тамо, јер неће да плаћају рачуне!

- Корисници хотела украли су лим са кровне конструкције и продали га - наводи Мирослав Чучковић. - Запалили су шести спрат, украли радијаторе, а на четири спрата направили су депонију. Такав немар ескалирао је оног тренутка када се Полицијска управа Обреновац, која је после поплаве ту била смештена, преселила у новоизграђену станицу.

Према Чучковићевим речима, хотел "Обреновац" није безбедан за боравак. Због лоших инсталација, крова који прокишњава и нагомиланог смећа, станарима прети зараза.

- Хотел се неће реновирати, већ планирамо његову конзервацију. Објекат најпре треба да се заштити од струјног удара, да се обаве дератизација, дезинсекција и дезинфекција, обнови кров. Након тога видећемо да ли ћемо хотел потпуно обновити или ће бити дат на продају - каже председник Општине.

Чучковић не крије да је гневан на станаре, који сада покушавају да изврше притисак да остану у "Обреновцу".

- Један од станара хотела, који се сада жали, од државе Француске је добио нову кућу и уручени су му кључеви - истиче први човек Обреновца. - Он одавно може да се усели, али упорно то одбија да учини јер се "ушушкао" под кров хотела и за то не плаћа ни динар. Ситуација у Обреновцу била је много тешка и 400 људи нашло се у истом положају као ових 35, али су они новчану помоћ уложили у обнову, изнајмили стан и најважније - тражили су посао и раде! Грцају и ћуте јер свако има своју муку.


ИСКЉУЧЕНА ЧЕСМОВАЧА

ИАКО је станарима хотела 6. септембра најављено принудно исељење, уколико га до 11. септембра не напусте, то се није догодило. Ипак, у петак им је искључена вода.

- Струју засада имамо, али сумњамо да ће нам и њу угасити ускоро - каже Александар Белић. - Наравно да нисмо очекивали заувек да боравимо у "Обреновцу", али требало је да нам дају више времена за излазак. Одавде не знамо где ћемо.