Tражи се идеја за 3,5 километра

Н. В.

недеља, 04. 09. 2016. у 23:07

Tражи се идеја за 3,5 километра
Дирекција за јавни превоз расписала је тендер за израду идејног пројекта са студијом оправданости за изградњу моста на Дунаву, код Аде Хује. Рок за доставу понуда је 3. октобар

ДИРЕКЦИЈА за јавни превоз расписала је тендер за израду идејног пројекта са студијом оправданости за изградњу моста на Дунаву, код Аде Хује. Рок за доставу понуда је 3. октобар.

Изабрани извођач имаће 380 дана за израду пројекта, од момента увођења у посао. Мост код Аде Хује предвиђен је у оквиру саобраћајнице Спољна магистрална тангента (СМТ) која треба да повеже Панчевачки пут и ауто-пут Е-75. На левој обали требало би да почиње са леве стране пута Београд - Панчево и завршава се на десној обали преласком Вишњичке улице.

Веза мостовске конструкције са Панчевачким путем предвиђена је преко рампи, пројектовањем денивелисане раскрснице типа детелина, док је везу са Вишњичком улицом потребно пројектовати као денивелисану раскрсницу типа пола детелине. Пројектом треба обухватити и проширење Вишњичке улице на деоници до Сланачког пута.

Мост преко Дунава код Аде Хује обухвата конструкцију која премошћава главни ток Дунава и прилазне конструкције на левој и десној обали, са укупном дужином која оријентационо износи 3.350 метара. Предвиђено је да се мост састоји од четири мостовске конструкције. Главни распон моста, у зони пловног пута је приближне ширине 200 метара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

nenad petrovic

05.09.2016. 07:11

Sve je to lepo,ali mnogo potrebniji je most kod Vinče,da se spoji s obilaznicom i autoputem Bg-Nis.Kad će to biti?

vlada

05.09.2016. 12:40

@nenad petrovic - Most kod Vince je u sklopu Beograda na vodi.Bice zavrseni istovremeno a dotle ostaje tranzitna pruga ispod Kalemegdana kao veza petrohemiskog kompleksa u Pancevu kao i veza sa Vrscem i Rumunijom.

Ljuja1

05.09.2016. 15:56

@nenad petrovic - Vlado, sve si odlicno objasnio, samo si zaboravio dazum zavrsetka tih radova. Ako se slazes, ja predvidjam- 2099 g. Mozda?

od čijih para?

06.09.2016. 04:39

@Direkcija za javni prevoz raspisala je tender? - Od onih tetki što ih jure komunalci po prevozu.