НОВО насеље Алекса Дундић у Земуну, које ће бити изграђено на месту некадашње истоимене војне касарне, ускоро би могло да добије прве темеље! Грађевинска дирекција Србије (ГДС) потврдила је да финално пројектовање следи на јесен, да би изградња више од 100.000 квадратних метара стамбеног простора почела већ почетком 2017. године.

Земунски Степа, како многи називају будући пројекат изградње око 1.500 станова у Улици цара Душана у Земуну, ускоро би требало да добије комплетну планску документацију. Урбанистички планови, односно планови генералне регулације добили су зелено светло, а за то време радници су већ ангажовани на рашчишћавању терена, који укључује и рушење старих војних објеката.

Према ранијим тврдњама директора ГДС Небојше Шурлана, план је да станови буду мање површине, како би се цена кретала до 70.000 евра, како би месечна рата крадита грађане коштала између 200 и 250 евра.

Пројекат изградње новог стамбеног насеља у Земуну настао је на основу сарадње ГДС и Министарства одбране, када је у августу 2015. године ГДС преузела касарну "Алекса Дундић" од Војске Србије. Тадашња процењена вредност земљишта и објеката на тој локацији износила је 12,5 милиона евра и у тој вредности Војска Србије је добила готове станове у Београду, Новом Саду, Чачку, Крушевцу и Куршумлији, који су искоришћени за стамбено збрињавање припадника Војске.


НОВИ ОБЈЕКТИ У ИВАНА РИБАРА

ПРОЈЕКАТ изградње две нове стамбене зграде са укупно 212 станова у западном делу насеља Др Иван Рибар започео је у марту ове године, а први станари очекују се већ у летњем периоду 2017. године, до када је и рок завршетка свих радова. Стамбене јединице имаће квадратуре од 31 до 113 метара квадратних, а цена квадрата креће се од 1.230 до 1.2, 90 евра по метру квадратном без ПДВ.

Купци трособног, троипособног и четворособног стана добијају гратис гаражно место. У новим зградама ће станове добити 53 породице, из две зграде које су имале проблем са загађењем зидова.