ЧУВЕНА смотра извиђача одржана је протеклог викенда на Ади Циганлији, а своје шаторе, осим Београђана, разапели су и извиђачи из Новог Сада, Републике Српске и Велике Плане. Као и претходних година, дружења и такмичарских активности најмлађих чувара природе није мањкало, а међу учесницима највише је било школараца.

Шатори и надстрешнице окупирали су претходна три дана терен у близини великог паркинга на Ади, а остаци логорске ватре остали су да посведоче да су овде били чувари и љубитељи природе. Јучерашњи дан био је последњи за дружење извиђача на овој локацији, и док су малишани правили макету кампа, старији су спремали храну чији се мирис ширио Адом Циганлијом.

Као и увек и ову смотру обележиле су многобројне дневне и такмичарске активности. Извиђачи су правили кабаницу од шаторског крила, прелазили полигон спретности, учествовали у игри поверења и игри нација, и такмичили се у трци на скијама.

- Иако су извиђачи навикли да се традиционално окупљамо око 1. маја, ове године морали смо да померимо због лошег времена - каже Јасмина Јакоб, начелник Савеза београдских извиђача. - Без обзира на то лепо смо се провели и овога пута, обављали смо разне активности, мало се такмичили, а што је најважније ширили другарство и тимски дух.