Жичаром ће спојити Ушће и Калемегдан?

Ј. НОВАКОВИЋ

18. 04. 2016. у 15:36

Жичаром ће спојити Ушће и Калемегдан?

Гондолом би могле да се споје две обале

Горан Весић најавио још један атрактиван пројекат у сарадњи са републичком владом: Пре гондоле, биће урађен мост од Бетон хале до шеталишта на тврђави. Циљ је да се повећа број туриста у Београду

СУГРАЂАНИ са Новог Београда имаће прилику да "скокну" до престоничке тврђаве - жичаром! Градски менаџер Горан Весић најавио је јуче да град има у плану, да уз помоћ Владе Србије, на овај начин споји Ушће и Калемегдан. До тада, надлежни ће, према усвојеном пројекту, Калемегдан повезати са Бетон халом и то јединственим мостом чија је изградња предвиђена ове године.

Градски челници верују да превоз "на висини" преко Саве може да привуче и странце.

- То може да буде атракција која ће повећати број туриста - рекао је Весић. - Калемегдан је важан и убудуће ћемо више радити на уређењу свих његових делова, попут павиљона Цвијета Зузорић који је у веома лошем стању, да би био оно што треба, понос Београда.

Надлежни још нису прецизирали период када ће ова замисао бити преточена у дело, али је најављена градња моста на Калемегдану ове године. Ова грађевина протезаће се са високих зидина до реке односно Бетон хале. Овај историјски део престонице добиће и уређене пешачке стазе. У току су радови на њиховом санирању у парку Мали Калемегдан.

- У наредном периоду нас очекује још низ пројеката као што је уређење малог степеништа код француске амбасаде, великог степеништа код Алеје хероја, као и Сахат капија - рекао је Петар Андријашевић, директор "Београдске тврђаве".

КОШУТЊАК, АДА, ПА БЛОК 44

Пројекат градње још једне жичаре најављен је прошле године. Ипак, он још није угледао светлост дана, а ова жичара би требало у будућности да превози путнике од Кошутњака, преко Аде Циганлије до Блока 44.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

bravo

18.04.2016. 23:24

ODRALI ste Penzionere i mozete sa tim parama mnogo toga, ja penzionerka sa PUNIM radnim stazom i SAMO 6 meseci bolovanja, OGLOBLJENA sam do sada 120000 (sto dvadeset) Hiljada dinara, bila sam elektrotehnicar u Obicnoj, a ne drzavnoj firmi, a mogu da zamislim koliko Ste OTELI Fakultetski obrazovanim ljudima, a ti vesicu, nadam se da ce pobediti ONI od kojih si se Distancirao, DS

Mila

19.04.2016. 08:18

@bravo - ...eee,tu ćeš se hleba najesti...i unučići će ti se zaposliti,sigurno....Labus u svoje vreme obećao MILION radnih mesta(samo nam nije objasnio da će toliko ljudi ostati bez posla)...i eno ga i on i žena i ćerke na EVROPSKIM jaslama....posao odrađen...Srbija uništena...podseti me ovo na onu "istorijsku" izjavu Mesića....sve iz istog šinjela....globalizacija...

Predizborne lazi

19.04.2016. 09:40

Predlazem da autor/ka teksta J.Novakovic, zapamti sta je ovde napisano, pa da iduce godine u ovo vreme ode do centrale SNS i do gospodina Vucica (on je na silu ugurao g. Vesica u gradsku vlast) i pita sta je ispunjeno od ovih obecanja.I isto tako za svako obecanje, koje objavite u vasem listu.To bilo novinarstvo.

NelleCZV

19.04.2016. 17:23

Bez metroa nista.Ovo je cisto bacanje sredstava i nepotrebno. Na potezu od Usca do Kalisa ima tramvaj 11,kojim se stugne za 10-ak min do zoo vrta skoro. Ne vidim svrhu ovakvih gluposti! :P