Хотел Хилтон код два краља

К. Малешевић

четвртак, 07. 04. 2016. у 19:40

Хотел Хилтон код два краља

Фото А. Стевановић / Фото Beobuild

Полагање камена темељца за изградњу луксузног хотела у центру 17. априла, а припреме увелико теку. Објекат између улица Краља Милана и Краља Милутина имаће осам спратова

ИЗГРАДЊА луксузног хотела "Хилтон" почеће 17. априла, када ће инвеститор положити камен темељац на новом градилишту, сазнају "Новости". Први радови на изравнавању земљишта на углу улица Краља Милана и Краља Милутина отпочели су пре неколико дана. Да би се то догодило, са ове локације у срцу Београда однето је неколико камиона смећа.

Нови објекат међународног ланца хотела "Хилтон хотелс енд ризортс", који ће се простирати на укупно 32.418 квадрата укључујући четири подземне етаже, ускоро ће нићи и у Београду.

Радови на изравнавању терена, које изводи компанија "Сити роуд груп" почели су пре четири дана, а рок за завршетак је средина априла, када ће бити свечано отварање градилишта.

- Полагање камена темељца заказано је за 17. април, чему ће присуствовати и сам инвеститор, као и представници Владе Србије и града Београда - каже извор "Новости".

Први хотел ове франшизе у Србији имаће 250 соба и апартмана, распоређених на осам спратова, а, према нацрту пројектног бироа, ЗАП улаз у објекат биће на углу улица два краља.

На крову хотела планиран је ресторан са отвореном терасом, одакле ће поглед преко Мањежа пуцати до Новог Београда. Посебан део чиниће озелењено унутрашње двориште од 1.200 квадрата које ће красити позорница.

Рок за завршетак радова и извођач биће обелодањени тек након полагања темељца.


ГРАДЊА БИЛА НАЈАВЉЕНА ЗА 2009.

ЗЕМЉИШТЕ зарасло у коров између улица два краља у више наврата рашчишћавали су радници.

Током протекле јесени уклоњена је и стара табла са подацима о инвестицији, према којој је посао требало да буде завршен пре четири године. На њој је, осим слике будућег изгледа хотела, при дну било назначено да је датум почетка радова 16. октобар 2009. године, а рок за завршетак до 31. марта 2012.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

darko

08.04.2016. 12:15

Možda mi je sada jasno čemu sva dešavanja oko obnove trga Slavije. Ne ide Hilton, sa starim trgom. Kada (ako) se bude stavio Ugovor na uvid javnosti, ukoliko uopšte postoji, voleo bih da sam pogrešio. A otvaranje gradilišta??? sredinom aprila - miriše mi na izbore, presecanje trake, busevi iz unutrašnjosti, šampanjac, mediji - pa prepuštanje gradilišta zubu vremena, do novih izbora...

sinisa

08.04.2016. 13:18

u srbiji je bar 50posto bolnica iz 19 veka bolj bi im bolo da ulazu u zdrastvo koje je posljednje u evropi nego u hotele kojih ima i previse u beogradu

LOGOS

14.04.2016. 17:50

То је добро,јер годинама се ту свашта скупља,а ипак су ту у околини стамбене зграде,није хумано ! Али питам се,да ли је то само нека њихова девијантна машта или реалност ?Но,видећемо резултате после пар месеци !