МОНТАЖНА конструкција за децу "Пазл град" на Бањици, општина Вождовац, пре два месеца добио је решење за рушење, али ће се томе приступити тек након окончања избора, сазнају "Новости"!

Ипак, уместо некада модерног игралишта површине 750 квадратних метара, на углу Борске и Црнотравске улице могао би нићи нови садржај за децу, потврдио је градски менаџер Горан Весић.

- "Пазл град" ће сигурно бити срушен јер представља опасност за децу. Он више није безбедан и нико унутра не сме да пусти најмлађе. То је било сулудо трошење пара, слично реплици Теразија у Новом Београду - тврди Весић.

Према сазнањима "Новости", решење за рушење написано је још пре два месеца, али ће багери на ову локацију стићи тек након избора, 24. априла.

- Нисмо желели да га срушимо јер грађани треба да виде у шта је утрошено 30 милиона динара - потврђује Александар Савић, председник општине Вождовац у оставци.

Разбијени мобилијар, закључана врата, празне флаше од алкохола, мирис влаге и буђи - овако изгледа некадашње модерно игралиште на Бањици у које је градска власт пре седам година уложила целих 350.000 евра, а затворено је већ три године.

Када је саграђено, игралиште је било под ингеренцијом општине Вождовац, али је 2010. године прешло у недлежност града Београда. Тада је, како кажу у овој општини, Секретаријат за комуналне послове преузео бригу о његовом одржавању.