Расписали тендер за - мртвачницу

В. Р.

14. 03. 2016. у 22:29

Расписали тендер за - мртвачницу

Фото А.Станковић

Панчевачка болница поново даје у закуп простор за смештај до 20 покојника

ОПШТА болница у Панчеву расписала је јавни конкурс за давање у закуп свог простора за потребе мртвачнице! Иако је време за пријављивање истекло, јавно надметање конкурената одржаће се 14. марта. Закупац је у обавези да простор са хладњачом адаптира за 20 покојника, јер ова установа тренутно има места за само пет, што је недовољно. Почетна цена је 200 динара по метру квадратном.

Онај ко понуди највише новца у надметању морао би да простор потпуно адаптира о свом трошку, а у вредности од 45.000 евра. Предност имају предузетници и правна лица.

Иако је сличан оглас болница расписивала и раније, њега је два пута обарало панчевачко ЈКП "Зеленило", тј. њихова радна јединица "Гробља".

- Конкурс смо два пута обарали јер смо, иако са потпуном документацијом, одбијени. Након уложених жалби смо и оборили конкурс - каже Радован Којић, заменик руководиоца РЈ "Гробља".

Бивши директор је годинама уназад указивао на проблем са мањком места и најавио тендер где би неко погребно предузеће с новцем учествовало као партнер болници. Међутим, до данас проблем није решен.

ЗАКУП

ЗАКУП простора планиран је на одређено време, што значи да би закупац имао права над мртвачницом све до фебруара 2025. године. Он би простор морао да адекватно адаптира одговарајућом хладњачом и свом потребном опремом, о свом трошку, а за 20 покојника.

ЗАМЕНИЛИ ПОКОЈНИКЕ 2013.

СА мањком места за покојнике, Општа болница у Панчеву кубури годинама. Још се памти инцидент из 2013. када је због овог проблема дошло до замене покојника. Уместо старице, породица је у ковчегу добила тело бебе, а због ове грешке је против болнице покренут и дисциплински поступак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Ако се добро сећам

14.03.2016. 22:44

Па добро. Није то ништа ново у Србији. Бивши директор отишао на вишу функцију.

Amin

14.03.2016. 23:22

Очигледно није било политички коректно. Обожавам ВН. Па није ни овај чланак политички коректан у датој ситуацији и датом моменту откровења, па је ипак објављљен. Кажем, обожавам ВН.

zbog ove greške je protiv bolnice pokrenut i disciplinski postupak

14.03.2016. 23:29

I? Sta je potom bilo?

Без догме

15.03.2016. 19:41

@zbog ove greške je protiv bolnice pokrenut i disciplinski postupak - А потом је дошо вук...