Голфере с Аде селе у Борчу?

И. Прековић

уторак, 01. 03. 2016. у 23:06

Голфере с Аде селе у Борчу?

У заштиту српских стали су голфери из европске асоцијације

Неизвесна будућност терена за голф смештених покрај савског језера. Нови ГУП планира комплекс на левој обали Дунава

ГОЛФ терени са Аде Циганлије могли би да буду пресељени у - Борчу?! Нацрт плана детаљне регулације за подручје Макиша и околине, којим је препоручено измештање овог спорта са атрактивне локације због наводног "утицаја на квалитет подземних вода", узбуркао је страсти у престоници, а уље на ватру је долио предлог Генералног урбанистичког плана којим су голф терени предвиђени на левој обали Дунава.

Према тим плановима формираће се зоне са садржајима за различите видове рекреације и спортове на води, па тако и голф. Нови комплекс за палице планиран је у зони западно од СРЦ "Борча", односно од терена БСК "Борча". А питање је да ли српској престоници требају баш два велика голф центра.

У међувремену, у заштиту српских голфера и њиховог комплекса на Ади Циганлији стао је и генерални секретар Европске голф асоцијације Ричард Хит, који се обратио градоначелнику Београда Синиши Малом, изразивши отворену забринутост због најављеног измештања игралишта.

- Неколико важних турнира се налази у званичном календару Европске голф асоцијације, а сви се играју на теренима Голф клуба Београд на Ади Циганлији - истиче у допису Ричард Хит. - Сви они ће се од ове сезоне бодовати за Светску ранг-листу, због чега би затварање Голф клуба Београд и уклањање главних голф терена у Србији представљало велики корак уназад.

ПОПУЛАРНОСТ

У ПИСМУ челника Европске голф асоцијације се напомиње и велики раст популарности овог спорта у Србији, управо захваљујући раду клуба.

Свега два терена од девет рупа донела су повећање регистрованих играча у односу на 2006. годину за 255 одсто, док је импресивнији раст броја јуниора - за чак 640 одсто.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Pančevo

01.03.2016. 23:58

Golf je super sport i za svakog da proba. Odličan sport!Jeste malo skup ali treba Srbiji! Ne samo za nas Srbe nego i za strance i goste koji dolaze u SRB!Napred Golf Srbija!!

Skretnicar

02.03.2016. 07:24

Kao bivsi sportista nemam nista protiv golfa, ali priprema terena za golf je problem. Naime odrzavanje trave predstavlja veliki problem, trava se svakodnevno tretira i sisa. Preterana hemija na travi mora da dospe do podzemnih tokova i eto potencijalne opasnosti za Beogradska izvorista vode na Makiskom polju. Pitanje je: Da li 600 zaljubljenika u golf treba da igra na tim terenima a dva miliona ljudi ima potencijalnih problema sa pijacom vodom ??

obican posmatrac

02.03.2016. 09:50

Jos jedan dokaz naseg pogresnog pogleda na sve. Svuda u svetu veliki sportski kompleksi se izmestaju u dalja predgradja gde ima dovoljno prostora , samo kod nas se ide u sam centar i to samo zbog licnih interesa. Zasto se misli da Borca nije dobro resenje? Hajde onda da sve stavimo u centar !